Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Klubowy Samochód

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
SzymekB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Klubowy Samochód

Post autor: SzymekB » 25 lip 2009, 01:05

Pomysł już zrodził sie na AKP, ja tez kiedys o tym myślałem.

Chodzi o to by wspólnymi siłami uratowac jakiegoś rodzynka, b1,b2, 100 coupe s , c1,c2....
Jest tego mnóstwo i jest w czym przebierac.

I prosze was nie dodawajcie głupich komentarzy, tylko wypowiadajcie się rozsądnie czy to mozliwe ,czy nie.

Napewno będą problemy z kweestią prawną bo na kogo to auto zarejestrowac?
To jeden z ważniejszych problemów. Jednak myśle, że coś można wymyślić.

Nie mam pojęcia ilu jest aktywnych użytkowników chętnych wyłożyc chociażby 5 zł na konto, a myśle że koło 2000 może będzie,więc start byłby dobry. Ale tutaj następny problem ...zaufanie. Kto da choćby 5 zł na konto jak nie będzie wiedział gdzie ta kasa trafi.

Pomysł na pierwszy rzut oka odpada :-/

Wypowiadajcie się rozsądnie i nie wyzywajcie mnie od idiotów ,bo to tylko pomysł jest.
A od pomysłu do realizacji to droga jak na księzyc.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 25 lip 2009, 01:35

Powiem ci że mi się to podoba ale kurcze to jest najgorsze że jednemu będzie się podobał grill FK jednemu nie itp takie

drugi problem kto by trzymał go ??

Awatar użytkownika
kula_sc
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kula_sc » 25 lip 2009, 02:02

idea bardzo szlachetna :-)
może Szefostwo się wypowie :-P
może Doc chce kolejną fure :-P

Awatar użytkownika
kris0181
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kris0181 » 25 lip 2009, 09:42

hehe... Ja chętnie bym go u siebie trzymał <ok>

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 25 lip 2009, 09:44

Mnie się ten pomysł bardzo podoba <ok> Też bym jakiś garażyk znalazł :-P

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 25 lip 2009, 09:49

Jeśli chodzi o rejestrację to trzeba by było na jakiegoś szefa chyba zarejestrować tylko spisać jakąś dodatkową umowę że w razie nie będzie związany z PKA80 to samochód przechodzi na kogoś innego. A jeszcze jedno PKA80 jest zarejestrowany prawnie w sądzie itd :?:

Awatar użytkownika
labek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: labek » 25 lip 2009, 09:56

Chłopaki chcecie robić jakieś fury klubowe... A zlotu ogólnopolskiego nie umiecie zorganizować... AKP ma taka przewage że tam zlot jest co roku, wszyscy sie znaja juz X lat i można coś takiego robić. Ja np. czegoś takiego bym się nie podjał skoro 95% osob z forum nie widziałem na oczy...

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 25 lip 2009, 10:19

labek, tak masz tez racji troszkę w tym. No ale skoro AKP ma swój zlot to może na początek by się do niego dołączyć a w kolejnych latach robić swój- ale to gadka nie w tym temacie.

Awatar użytkownika
Kuba89
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kuba89 » 25 lip 2009, 12:18

ysiul pisze:PKA80 jest zarejestrowany prawnie w sądzie itd
na 90% nie
SzymekB pisze:Ale tutaj następny problem ...zaufanie. Kto da choćby 5 zł na konto jak nie będzie wiedział gdzie ta kasa trafi.
jakby można było zobaczyć wszystkie paragony na co wydano kasę i ile pieniędzy dali użytkownicy to chętniej by przelaliby pieniądze.
ysiul pisze:Jeśli chodzi o rejestrację to trzeba by było na jakiegoś szefa chyba zarejestrować tylko spisać jakąś dodatkową umowę że w razie nie będzie związany z PKA80 to samochód przechodzi na kogoś innego.
zgadzam się ;-)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 25 lip 2009, 12:36

Zupełnie tego nie widzę i jestem przeciwny.
Nie widzę też głębszego sensu budowania takiego auta.
Coś takiego może budować 5 kolegów którzy mieszkają w okolicy dla czystej zabawy.

PKA 80 nie ma postaci prawnej, nie jest zrzeszeniem, nie ma siedziby.
Budowanie auta klubowego u Staszka w Pobyłkowie na odległość to absurdalne.

Awatar użytkownika
SzymekB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SzymekB » 25 lip 2009, 15:20

Tak zgadzam się Doc, ale nie miało by to byc na takiej zasadzie jak myślisz. W tym wszystkim chodzi o to:
-musi się znależć pare ludzi którzy by się tym zajeli,
-klubowicze dali by wolne datki na remonty,

Inaczej się nie da. Poczytałem troche i samochód musiał by być zarejestrowany na jakąs osobe bo na nasz klub nie ma opcji. Po prostu my istniejemy anonimowo w internecie i tyle. W realu nas po prostu nie ma, tylko my wiemy , że jesteśmy klubem.

Co do zlotów, to nierozumie interpretacjii paru osób. Bo bardzo trudno jest zrobic 1 zlot na całą polskę, żeby wszyscy byli. To nigdy nie będzię możliwe. Jeden w robocie,drugi na komunii, trzeci na weselu itd.. Akp ma taką przewage ,że jest ich dużo ,dużo więcej.

Dlatego mówię żeby zrobic coś takiego musi byc pare osób chętnych na utrzymywanie auta ,garaż i remonty. A reszta klubu po prostu daje wolne datki.

A może jakiś salon zgodziłby się na trzymanie auta na wystawce?? Jeśli byłby zrobiony profesjonalnie kto wie??

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 25 lip 2009, 16:51

Pomysł mają bardzo dobry ale pozostaje ten jeden najważniejszy problem : nawet jeżeli będzie to 80ką to jaka ? B1,B2,B3,B4, z quattro czy bez, co pod maska, tuning czy oryginał, jak tuning to z epoki czy współczesny itd.

Mimo to mam nadzieję że takie coś się uda, zwłaszcza jeżeli będzie to auto odratowane od śmierci na złomie :-)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 25 lip 2009, 17:08

Ponownie piszę, że nie przyczynię się do składki na samochód, nad którą, którym nikt z nas nie będzie miał nie tylko realnego wpływu, ale i dostępu.

Pomysł uważam za niemądry.

Z mojej strony nie na na to akceptacji. Jeśli ktoś chce prywatnie to robić, proszę bardzo.
Nie przyczynię się do składki na ten cel z powodu - jak wyżej.

Żadnej pewności co z autem się stanie, jak będzie wyglądało, kto i jak będzie jeździł i po co.
Nie będę apelował do ludzi aby wspierali taki niejasny i obiektywnie myśląc bezsensowny cel.

na zlocie jakimkolwiek większe wrażanie zrobi 20 klubowiczów w koszulkach i z flagami PKA80 niż jakaś 80tka nie wiadomo jak, po co dla kogo zrobiona i gdzie przez kogo ujeżdzana.

Temat uważam za wyczerpany w związku z brakiem akceptacji administracji.
Prywatnie każdy może robić co chce.

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”