[coupe b3/b4]Tuleje w wahaczach...
[coupe b3/b4]Tuleje w wahaczach...
Mam pytanie-czesto przerabiam temat wymiany tych tulei metalowogumowych w wahaczasz i juz zaczyna mnie to denerwowac...Nie ma jakis dobrych,moze wzmacnianych tulei ??Dodam ze przednie wahacze mam takie same jak w wersji z silnikiem 2.8 a i tak te tuleje leca co 2 miechy..jest moze jakis bardziej ekstremalny,twardszy zamiennik ??
- Rafalski82
- Forum Audi 80
Sprawdż sposób w jaki wciskali tuleje w wachacz czy używali specjalnie podtoczonych do średnicy tulei wciskaczy - ma się on opierać tylko o metalowy pierścień zewnętrzny w każdym innym przypadku jest ryzyko zerwania gumy i tuleja nowa jest już do baniCysztof pisze:generalnie to ja tego nie robie...za kazdym razem robili mi to inni mechanicy..
-
- Forum Audi 80
A orginalne masz?
witam witam
Jeśli dąłeś mniej niz. 15 zł za sztukę to nie ma pewności czy to oryginał , w serwisie kosztują w granicach 50-70 za sztukę i wystarczają na 70 tys. /km. Z tego co mi wiadomo to firma " leforder " lub cos podobnie produkuje oryginał, ja właśnie takie kupiłem
Cysztof pisze:tak-juz drugie
witam witam
Jeśli dąłeś mniej niz. 15 zł za sztukę to nie ma pewności czy to oryginał , w serwisie kosztują w granicach 50-70 za sztukę i wystarczają na 70 tys. /km. Z tego co mi wiadomo to firma " leforder " lub cos podobnie produkuje oryginał, ja właśnie takie kupiłem