Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All] Znaczki na klapie a lakier...

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 05 maja 2007, 00:31

chips pisze:Ja uważam, że tylko siuśki ich nie mają :-P Ja nie wstydzę się tago czym jeżdżę i nie mam powodu, żeby to ukrywać.
A ja uważam, że tak byloby gdyby ktoś chcial z Audi zrobić Jaguara ;-) Wedle mojego gustu znacznie ładniej wyglada B4 bez tych wielkich i nie bardzo gustownych napisów, ale to rzecz gustu co prawda.
barteq289 pisze:a mi sie wydaje a wrecz jestem pewien iż z tymi 'siuskami' to zdecydowanie przesadzasz!!
A mi wydaje się, że Bartq musisz troszkę wyluzować. Zjedz schabiku to pomaga ;-) Siusiaki to juz niemal powiedzenie od czasu ramek i nie ma na celu obrażanie nikogo. To pieszczotliwy żart specjalnie dla Ciebie ;-) :-D

@ Oofol, wiecej niż napisał Radek nie wymyslisz. Chyba, ze cały element chcesz malowac ;-)

xavier

Post autor: xavier » 05 maja 2007, 00:53

tez nie mam znaczkow (byly juz usuniete przy sciaganiu od niemiaszkow) i z tego powodu nie placze :D hehe nawet kilka razy juz ludziki nie bedace w temacie twierdzili ze to audi 100 lub nawet ktos kiedys powiedzial ze A4 ;)

ponczo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ponczo » 05 maja 2007, 08:43

Siuśki nie siuśki a ja też nie mam znaczków (oznaczeń) na klapie :-P :mrgreen: Bardzo sie z tego ciesze :-D Jak ktoś się pyta jaki mam silnik to mowie ze 1.6 :-P Znaczków prawdopodobnie nie mam fabrycznie (nie ma śladu po ściąganiu) Jedynie na środku mam 4 pierścienie. A jeśli miałbym znaczki to na pewno bym ich nie ściągał.
Obrazek

A co do Twojego problemu Oofol to tak jak pisali wcześniej koledzy spróbuj zetrzeć to minimalnie pastą lekko ścierną a jeśli naprawdę obawiasz się ze dokopiesz sie do podkładu to może najlepszym wyjściem w tym wypadku będzie założenie z powrotem oryginalnego znaczka na klape?? ;-) :->

PABLO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PABLO » 05 maja 2007, 16:46

No ja też mam 4 pierścienie po środku a po prawej jeszcze napis quattro. Nie zamierzam nic usuwać

Awatar użytkownika
bono84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bono84 » 05 maja 2007, 20:02

Ja niemam żadnego znaczka, jak kupiłem to niebyło i nie robie z tego powodu żadnego problemu. Nawet lepiej autko się myje bo nic nie przeszkadza

Awatar użytkownika
MorajB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MorajB4 » 05 maja 2007, 21:29

Radek5V pisze:Jestem z zawodu lakiernikiem samochodowym i na deformacje lakieru polecam delikatnie na mokro zmatować to miejsce papierem 2500 (delikatnie bo można przetrzeć), potem najlepiej do zapolerowania użyć pasty farecli G3 która jest dostępna w sklepach lakierniczych na wagę, cały zabieg należy przeprowadzić z wyczuciem bo można narobić więcej szkody niż pożytku. Powodzenia! Pozdrawiam! ;-)
NIE POLECAM TEGO ROBIC !!!!!! w zadnym wypadku !!!! ja tak zrobilem i co kicha - do podkladu. to trzeba malowac nie da sie nic zrobic bylem z tym u 5 lakiernikow jeden polecił tak jak pan powyzej reszta malowac

Popatrzcie sobie na lewy róg klapy na tej focie przy pełnych rozmiarach
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elementy karoserii”