Witam.
wczoraj wymieniłem termostat. Poprzednio WAHLER wytrzymał tylko jakieś 45 tyś km bo rozleciała się uszczelniająca gumka. Potraktowałem to jako przypadek i ponownie kupiłem termostat tego producenta i nie wiem czy dobrze zrobiłem... jakoś autko długo się nagrzewa.
Napisze ile czasu lub przebiegu i przy jakiej prędkości obrotowej silnika przy dzisiejszych temperaturach po porannym odpaleniu temperatura zbliża się do 90st.
pozdrawiam
[B4 1.9TDI 1Z] - termostat czas/przebieg nagrzanie do 90 st.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Kolego przerabiałem to niedawno u siebie w A4 identyczny termostat po założeniu Wahlera autko bardzo długo się nagrzewało do 90 stopni około 12 kilometrów zareklamowałem termostat i przy drugim objaw identyczny auto trzyma temperaturę 90 stopni ale bardzo długo się nagrzewało na obydwa termostaty uznali reklamacje.Kupiłem oryginalny termostat w serwisie koszt 130 zł autko nagrzewa się po 6 kilometrach przy włączonym ogrzewaniu o 5 rano jak jadę do pracy także nie oszczędzaj bo nie warto teraz to pół biedy ale co będzie zimą jak tak długo ci się będzie grzał.Jak ja to mówię tanie mięso to psy jedzą
O ile pamietam mam wahlera,no i niestety też jest problem z wolnym nagrzewaniem sie silnika.Czy ktoś z Was wogóle sprawdzał czy wąż za termostatem,który idzie do chłodnicy jest ciepły po przejechaniu kilku kilometrów,bo to by oznaczało że na bank termostat przepuszcza za szybko do chłodnicy.Ja muszę z ciekawości sprawdzić u siebiedenis44 pisze:Potwierdzam, też wsadziłem wahlera i autko grzało się bardzo, bardzo długo.....