[B3] Potrzebna identyfikacja
[B3] Potrzebna identyfikacja
Witam szanownych forumowiczów,
Moje Audi to składak z 1994. Dokładnie jest to B3. Po numerze vinowskim wychodzi, że nadwozie pochodzi z 1988 lub 1989 roku. Silnik, który się znalazł pod maską, to 1.8 na wielopunkcie. Chciałbym, aby zawodowcy z forum pomogli mi przede wszystkim w zidentyfikowaniu typu silnika. Poza tym mam kilka niedociągnięć, które mam nadzieję, że z Waszą pomocą uda mi się usunąć.
Pozdrawiam
erce
Moje Audi to składak z 1994. Dokładnie jest to B3. Po numerze vinowskim wychodzi, że nadwozie pochodzi z 1988 lub 1989 roku. Silnik, który się znalazł pod maską, to 1.8 na wielopunkcie. Chciałbym, aby zawodowcy z forum pomogli mi przede wszystkim w zidentyfikowaniu typu silnika. Poza tym mam kilka niedociągnięć, które mam nadzieję, że z Waszą pomocą uda mi się usunąć.
Pozdrawiam
erce
Ostatnio zmieniony 04 sie 2009, 08:59 przez erce, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli chodzi o ścisłość, to przywitałem się ze wszystkimi zanim napisałem cokolwiek innego...sagem pisze:Do witania się jest odpowiedni dział na forum, po za tym chyba nie przeczytałeś regulaminu, ponieważ temat jest źle nazwany.![]()
Nie odczytywałem żadnego kodu, bo nie wiedziałem, że czegoś takiego należy szukać. Widzę, że kolega kardi 21 jest z moich okolic, więc może zmówimy się na jakieś spotkanie w tej sprawie? Czy ktoś prosił mnie u numer vin? mogę podać, jeśli cos to pomoże i macie możliwość sprawdzenia jakichś danych po tym numerze.
pozdrawiam
erce
Według moich ustaleń to Twoja buda pochodzi z grudnia 1989 roku, wyprodukowana jest w Ingolstadt w Niemczech. Dokładne informacje możesz znaleźć na jej stronie http://www.centrum.audi80.pl/content/view/42/35/ .
Nawiązując do wypowiedzi maly81
, to taki silnik ma pojemność 2.0. Jestem w 90% pewien że to silnik: 1.8 DZ 82kW (112 KM). Zasilanie : wtryskowe, układ wtryskowy K-Jetronic. ( chyba że źle podałeś pojemność , jeśli tak to daj znać) <ok>
Nawiązując do wypowiedzi maly81
maly81 pisze:chyba 3A

- percevalle
- Audi 80 Klub
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- percevalle