[B3 1,6 ] skrzynia wyje 80-100km
[B3 1,6 ] skrzynia wyje 80-100km
Ostatnio w mojej audiczce pojawił sie problem otóz przy prdkosci 80-100 do kabiny dochodzi dziwny dzwiek takie wycie jakby przekladni jak wcisnę sprzeglo ustaje
sprzeglo docisk łożysko nowe, jakies 3 tygodnie temu pojechalem na sprawdzeie poziomu oleju w skrzyni i niby mechanik dolał 0,8l po sam korek bo ponoć jest przelewowy ale skasował mnei za to 30 zł ponoć wlał mobila ale jakiego nie wiem
wywalać skrzynie kupować już nową? Biegi niby wskakuja dobrze ale tak inaczej jakby 3 delikatnie chaczyla
Co sprawdzić od czego zacząć? kupować już nową skrzynie
sprzeglo docisk łożysko nowe, jakies 3 tygodnie temu pojechalem na sprawdzeie poziomu oleju w skrzyni i niby mechanik dolał 0,8l po sam korek bo ponoć jest przelewowy ale skasował mnei za to 30 zł ponoć wlał mobila ale jakiego nie wiem
wywalać skrzynie kupować już nową? Biegi niby wskakuja dobrze ale tak inaczej jakby 3 delikatnie chaczyla
Co sprawdzić od czego zacząć? kupować już nową skrzynie
-
- Forum Audi 80
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
W takim razie pod lewaruj kolo, włącz na "luz" i poruszaj kołem podniesionym w przód w tył czy jest wyczuwalny luz lub słychać jakiś hałas. Ja swoja skrzynię (też zmieniałem) wyczaiłem tak: podstawiłem pod oba wahacze kołki, zaciągnąłem ręczny ( dla pewności podłożyłem kliny pod tylne koła) i odpaliłem silnik. Wrzuciłem 4 bieg i nasłuchiwałem. W mojej skrzyni było słychać taki hałas jak by zęby na siebie nie pasowały. To była wina różnicowego.
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
skrzynia wyje
kolego,sprawdz na wszelki wypadek czy nie zaciera ci sie ktores z lozysk kola.
.Kiedys przy predkosci ok 80-110 bylo uporczywe wycie jakby ze skrzyni .Gosc juz byl pewien ,ze to skrzynia bo tak mu doradzano Podczas przejazdu samochodem faktycznie wydawalo sie ,ze wyje skrzynia ,po przekroczeniu 110km i ponizej 80km wycia nie bylo.
Postanowilem na wszelki wypadek sprawdzic lozyska tylnych kol i okazalo sie,ze zacieralo sie lozysko duze tylnego kola Po wymianie lozysk wycie zniknelo.
.Kiedys przy predkosci ok 80-110 bylo uporczywe wycie jakby ze skrzyni .Gosc juz byl pewien ,ze to skrzynia bo tak mu doradzano Podczas przejazdu samochodem faktycznie wydawalo sie ,ze wyje skrzynia ,po przekroczeniu 110km i ponizej 80km wycia nie bylo.
Postanowilem na wszelki wypadek sprawdzic lozyska tylnych kol i okazalo sie,ze zacieralo sie lozysko duze tylnego kola Po wymianie lozysk wycie zniknelo.