[wszystkie] Rezanko znaczka PKA80 na grill
[wszystkie] Rezanko znaczka PKA80 na grill
Witam
Na forum już widziałem podobny temat ws logo PKA80 na grill. Tutaj chciałbym przedstawić Wam najprostszy i najbardziej ekonomiczny sposób zrobienia takiego gadżetu Sorry za kiepską jakość zdjęć.
No więc tak:
Na początku szukamy na naszym forum jakiegoś zdjęcia wlepy. Fotkę możemy nawet zrobić sobie sami. Gdy już znajdziemy otwieramy zdjęcie profesjonalnym programem jakim jest na przykład PHOTOSHOP i ustawiamy wymiary:
Kolega Kuba89 udostępnił ładne logo w sam raz:
Logo Polskiego Klubu Audi 80
Link do dużego formatu - http://images34.fotosik.pl/210/2575736b1e918087.jpg
Drugim krokiem jest przygotowanie pudełka z płyty CD:
Następnie drukujemy zdjęcie i wycinamy z pudełka kształt do której nasze logo będzie idealnie pasować:
Teraz czas na drugą część pudełka. Przycinamy idealnie z nasza pierwszą częścią (uwaga na pęknięcia):
I wszystko łączymy w całość (używałem kleju SuperGlue, nie dodawajcie za dużo kleju bo na plastiku lubi się pojawić biały osad, trochę też wygładzamy ranty papierem ściernym lub jakimś nożykiem)
Teraz jak kto woli. Możemy od razu przykleić do naszego grilla logo. Ja zrobiłem z resztek pudełka podpórki, które trzymają idealnie grilla (na foto przedstawiona tylko jedna podpórka):
EFEKT KOŃCOWY:
<ok>
Na forum już widziałem podobny temat ws logo PKA80 na grill. Tutaj chciałbym przedstawić Wam najprostszy i najbardziej ekonomiczny sposób zrobienia takiego gadżetu Sorry za kiepską jakość zdjęć.
No więc tak:
Na początku szukamy na naszym forum jakiegoś zdjęcia wlepy. Fotkę możemy nawet zrobić sobie sami. Gdy już znajdziemy otwieramy zdjęcie profesjonalnym programem jakim jest na przykład PHOTOSHOP i ustawiamy wymiary:
Kolega Kuba89 udostępnił ładne logo w sam raz:
Logo Polskiego Klubu Audi 80
Link do dużego formatu - http://images34.fotosik.pl/210/2575736b1e918087.jpg
Drugim krokiem jest przygotowanie pudełka z płyty CD:
Następnie drukujemy zdjęcie i wycinamy z pudełka kształt do której nasze logo będzie idealnie pasować:
Teraz czas na drugą część pudełka. Przycinamy idealnie z nasza pierwszą częścią (uwaga na pęknięcia):
I wszystko łączymy w całość (używałem kleju SuperGlue, nie dodawajcie za dużo kleju bo na plastiku lubi się pojawić biały osad, trochę też wygładzamy ranty papierem ściernym lub jakimś nożykiem)
Teraz jak kto woli. Możemy od razu przykleić do naszego grilla logo. Ja zrobiłem z resztek pudełka podpórki, które trzymają idealnie grilla (na foto przedstawiona tylko jedna podpórka):
EFEKT KOŃCOWY:
<ok>
Ostatnio zmieniony 08 sie 2009, 19:08 przez Jaca997, łącznie zmieniany 6 razy.
- michael80b3
- Forum Audi 80
Jaca997, wszystko fajnie, tylko szkoda, że Ci drukarka szwankuje, bo na projekcie w Photoshopie brakuje tych pasków .
DEDHI, a kto powiedział, że to jest skan nalepki? Przy poprzedniej edycji nalepek kilka osób (łącznie ze mną) zrobiło wektorowe wersje logo klubowego i były wrzucone na forum. Jak dobrze poszukasz to sam znajdziesz (w moim podpisie jest eksport do PNG mojego projektu).
DEDHI, a kto powiedział, że to jest skan nalepki? Przy poprzedniej edycji nalepek kilka osób (łącznie ze mną) zrobiło wektorowe wersje logo klubowego i były wrzucone na forum. Jak dobrze poszukasz to sam znajdziesz (w moim podpisie jest eksport do PNG mojego projektu).
ja się za to zabrałem ale jak wycinam pudełko to pęka i pomyślałem że zamiast naklejać przeźroczysty plastik można nakleić taśmę szeroką bezbrawną tylko nie wiem czy by to zdało egzamin ale na kasku od skutera mam taką naklejeczkę do teraz ^^
PS. można prosić o taką naklejeczke do wydrukowania w formacie png ^^?
PS. można prosić o taką naklejeczke do wydrukowania w formacie png ^^?
A czym tniesz pudełko....? Chyba nie nożyczkami....? <ok> <ok>Przemo95 pisze:ja się za to zabrałem ale jak wycinam pudełko to pęka i pomyślałem że zamiast naklejać przeźroczysty plastik można nakleić taśmę szeroką bezbrawną tylko nie wiem czy by to zdało egzamin ale na kasku od skutera mam taką naklejeczkę do teraz ^^
b.ostrym nożykiem modelarskim albo czyms podobnym pociągnij pare razy wzdłuż linijki i pudełko masz pocięte...
- hmm... trochę brutalnie to oceniłeś. Myślę że nie jest to złodziejstwo. Przedstawiam sposób szybki i ekonomiczny. Nie chce wyjść na takiego że żałuje kasy na wlepe bo przecież te parę złotych to nic takiego. Kupiłem wlepe na klapę, nie żałuję i bardzo z niej jestem zadowolony A tu przedstawiam tylko sposób jak to można ciekawie zrobić. Nikogo do tego nie namawiam.DEDHI pisze:skan nalepki klubowej... to złodziejstwo. Sorki ale tak to widzę
- nie no chyba aż tak źle nie będzie :mrgreen:shellah pisze:Myślę że Doc sie nie obrazi
- tak, ale można zrobić tak jak kolega sagem napisał - silikon. Można jeszcze z resztek pudełka zrobić ramki..no name pisze:czy wszystkie krawędzie smarowałeś klejem
- kolega Vinie zrobił ładną fotke wlepy :mrgreen: - http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 6ac4eea94dmichael80b3 pisze:Jaca997, możesz zapodać link do zdjęcia z którego korzystałeś?
- może nie drukarka a tusz bo same opary mi zostały Muszę to właśnie poprawić bo z tymi pasami to nie za bardzo wygląda.yawor pisze:tylko szkoda, że Ci drukarka szwankuje, bo na projekcie w Photoshopie brakuje tych pasków
- też tak chciałem najpierw zrobić ale nie miałem taśmy i zacząłem dalej kombinować i wpadłem na pomysł drugiej części pudełka. I właśnie jak by ta taśma wytrzymała w wilgotnych warunkach. Ale chyba nie tak źle jakby całość by się okleiło.Przemo95 pisze:zamiast naklejać przeźroczysty plastik można nakleić taśmę szeroką bezbrawną
- na pewno najlepiej by z oryginalną wlepą wyglądałoshellah pisze:Przemo95kup naklejkę od Doc-a i nie kombinuj