WItam
Mam taki problem, urwal mi sie dzis wirnik od jednego z wentylatorow. Jako ze mam dwa na chlodnicy tragaedii z tego powodu nie ma. Ale Efekt tego byl taki ze zaczelo mi nagle szarpac kierownica, wysiadlem i uslyszalem dosc niemily dzwiek. Mam pytanie, w jakim samochodzie albo czy da sie dopasowac sam wirnik z innego samochodu? Tzn z innej audiczki, z innego silnika, moze z jakiegos VW podpasuje? Wentylator mam odpiety takze nie dziala aktualnie. Pojezdze po szrotach ale chcialbym wiedziec z czego moge dopasowac.
[B4 2.6 ABC klima] Wymiary wentylatora na chlodnicy
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
A to ciekawe bo nie bardzo wiem co ma wspólnego wentylator z układem kierowniczym.flgmnft pisze:Ale Efekt tego byl taki ze zaczelo mi nagle szarpac kierownica,
Na Twoim miejscu bym nie kombinował tylko szukał takiego jak był, czasami jak się taka rzeźba niefortunnie rozleci to może nawet chłodnicę rozwalić nie mówiąc o osłonach paska rozrządu. Dalej chyba nie muszę pisać.flgmnft pisze:Mam pytanie, w jakim samochodzie albo czy da sie dopasowac sam wirnik z innego samochodu?
- siwusek216
- Forum Audi 80
Wiem ze nie ma nic, ale przez to poczulem ze cos jest nie tak, bo nie bylo tego slychac w srodku. Nie bylo to jakies super mocne szarpanie, tylko poczulem drgania.kokolino1 pisze:flgmnft napisał/a:
Ale Efekt tego byl taki ze zaczelo mi nagle szarpac kierownica,
A to ciekawe bo nie bardzo wiem co ma wspólnego wentylator z układem kierowniczym.
W sumie to macie racje, ale znalazlem teraz w Etce ze wentylator taki sam byl montowany przy silnikach ABC, AAH, ACE, 6A oraz ABK 280mm 180W w ABK byl montowany jeszcze slabszy bo 150W. Takze czegos poszukam, dzieki za zainteresowanie.