[B3] Potrzebna identyfikacja
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- percevalle
- Audi 80 Klub
- percevalle
- Audi 80 Klub
Panowie to nie jest JN . Silnik o oznaczeniu JN nie posiada urzadzenia odcięcia paliwa przy puszczonym pedale gazu., a ten ma. a poza tym na kolektorze dolotowym silnik JN ma zaslepiony jeden kruciec specjalną osłoną gumową. Wg mnie to moze być DZ , SD, MU.
[ Dodano: 2009-08-11, 14:57 ]
Poza tym JN posiada zawór sterujący dodatkowym powietrzem , ktorry znajduje sie w okolicy cewki zapłonowej.
[ Dodano: 2009-08-11, 14:57 ]
Poza tym JN posiada zawór sterujący dodatkowym powietrzem , ktorry znajduje sie w okolicy cewki zapłonowej.
nie zapominaj że to składak, silnik ten psiada krokowy,wyłącznik przepustnicy, elektrozawór przy filtrze z węglem w JN tego nie ma ponad to za alternatorem widac odpowietrzenie korbowodu sam mam JN inic z tego nie występuje, brakuje zaworu dodatkowego powietrza i zaworu zwiększania obrotów biegu jałowego moim zdaniem nie jest to JN i nie jest to DZ może to byc SD lub 3AFiku pisze:nie jest to ani SD ani 3A samochody z tymi silnikami mialy zaworek odpowietrzajacy uklad chlodzenia na wezu idacym do nagrzewnicy. sam mam SD i mam ten zaworek,