To że manetka by się przydała to wiem, ale według schematu potrzebne są cztery kabelki. Skoro masz podpięte to może zapodaj jakieś fotki, to może nam się uda coś z nich wywnioskować i również będziemy cieszyć się tempomatem.hct pisze:jest potrzebna manetka i 6 kabelkow a jak podpiac to juz nie wiem
[80 B4 1Z ]Jak zamontować tempomat do B4 TDI?
6 kabli jest potrzebne jak bede mial chwile to pstrykne fotke
http://www.vwgolf.pl/?page_id=224 tu jest wszystko nie musi byc nawet manetki
http://www.vwgolf.pl/?page_id=224 tu jest wszystko nie musi byc nawet manetki
dzisiaj bede znow z tym walczyl. moze wkoncu se ujda bo tej czarnej wojlej kosttki za boga niemoge znalesc ( mam nadzieje ze w naszych niuniach beda te same piny w ECU i ten sam kod cza bedzie wpisac ))
dzieki kolego za podpowiedz
[ Dodano: 2009-05-06, 15:48 ]
i niesttety lipa panowie (( moj sterownik silkika za boga niechce sie przestawic na lodin 11463 (( wszystko mam powpinane, oryginalna manetke i nic (( czy to wina sterownika silnika czy moze czegos innego
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Witam. Piszesz ze wszystko podlaczyles i lipa. A napisz pod jakie piny sie wpiales w komputerze silnika i co dokladnie, a moze gdzies indziej sie jeszcze podlaczyles. Bo ten rysunek co zalacza CZAREKJ, nie nadaje sie do Audi 80 z silnikem 1Z przynajmniej nie do mnie, umnie w komputerze jest 55 pinow, wiec skad sie tam wzial pin 66?
koledzy, ja mam na boschu i sterownik silnika jest jak dobrze pamietam o 6 pinow mniej ktore najprawdopodobniej beda od pedalu strzegla, hamulca i jakies inne, wkazdym razie probowalem bo czesto w dluzsze trasy jezdze i tempomacik bylby zajefajna wygoda ale niestety (( probowalem nawet doswac sie do wtyczni przy pedalen gazu i tak kombinowac ale rowniez temat odpuscilem wiec chyba wychodzi na to ze wlasciciele przeoplywki bosch niebeda sie cieszyc tempomatem ((
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
Jest mozliwosc tylko trza tegiej glowy. Po pierwsze ja mam u siebie przy pedale sprzegla i hamulca przelaczniki takie ktore sa uzywane przy wersjach z tempomatem, a po drugie zostalo mi jakis tuzin pinow nieuzywanych przy komputerze silnika. Wiec zanosi sie na to ze da rade A po trzecie tempomat to stary wynalazek a dla Audi to chyba juz obowiazek
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
mysle ze bosch, jutro dorzuce nr sterownika wg vagcomu, w etce jest tylko tempomat do benzyniakow a dla diesli jest urzadzenie serwotronic, pewnie to tosamomatrock pisze:a jaka przeplywke kolega posiada ???Szara80tkaTdi pisze:Jest mozliwosc tylko trza tegiej glowy
VAG nr - 8A0 907 401 B
Component - 1,9 R4 EDC A23 D09
Shop # - WSC 00305