To że manetka by się przydała to wiem, ale według schematu potrzebne są cztery kabelki. Skoro masz podpięte to może zapodaj jakieś fotki, to może nam się uda coś z nich wywnioskować i również będziemy cieszyć się tempomatem.hct pisze:jest potrzebna manetka i 6 kabelkow a jak podpiac to juz nie wiem
[80 B4 1Z ]Jak zamontować tempomat do B4 TDI?
6 kabli jest potrzebne jak bede mial chwile to pstrykne fotke
http://www.vwgolf.pl/?page_id=224 tu jest wszystko nie musi byc nawet manetki

http://www.vwgolf.pl/?page_id=224 tu jest wszystko nie musi byc nawet manetki
dzisiaj bede znow z tym walczyl. moze wkoncu se ujda bo tej czarnej wojlej kosttki za boga niemoge znalesc
 ( mam nadzieje ze w naszych niuniach beda te same piny w ECU i ten sam kod cza bedzie wpisac
( mam nadzieje ze w naszych niuniach beda te same piny w ECU i ten sam kod cza bedzie wpisac  ))
))dzieki kolego za podpowiedz
[ Dodano: 2009-05-06, 15:48 ]
i niesttety lipa panowie
 (( moj sterownik silkika za boga niechce sie przestawic na lodin 11463
(( moj sterownik silkika za boga niechce sie przestawic na lodin 11463  (( wszystko mam powpinane, oryginalna manetke i nic
(( wszystko mam powpinane, oryginalna manetke i nic  (( czy to wina sterownika silnika czy moze czegos innego
(( czy to wina sterownika silnika czy moze czegos innego- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80 
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Witam. Piszesz ze wszystko podlaczyles i lipa. A napisz pod jakie piny sie wpiales w komputerze silnika i co dokladnie, a moze gdzies indziej sie jeszcze podlaczyles. Bo ten rysunek co zalacza CZAREKJ, nie nadaje sie do Audi 80 z silnikem 1Z przynajmniej nie do mnie, umnie w komputerze jest 55 pinow, wiec skad sie tam wzial pin 66?

koledzy, ja mam na boschu i sterownik silnika jest jak dobrze pamietam o 6 pinow mniej ktore najprawdopodobniej beda od pedalu strzegla, hamulca i jakies inne, wkazdym razie probowalem bo czesto w dluzsze trasy jezdze i tempomacik bylby zajefajna wygoda ale niestety  (( probowalem nawet doswac sie do wtyczni przy pedalen gazu i tak kombinowac ale rowniez temat odpuscilem wiec chyba wychodzi na to ze wlasciciele przeoplywki bosch niebeda sie cieszyc tempomatem
(( probowalem nawet doswac sie do wtyczni przy pedalen gazu i tak kombinowac ale rowniez temat odpuscilem wiec chyba wychodzi na to ze wlasciciele przeoplywki bosch niebeda sie cieszyc tempomatem  ((
((

(( probowalem nawet doswac sie do wtyczni przy pedalen gazu i tak kombinowac ale rowniez temat odpuscilem wiec chyba wychodzi na to ze wlasciciele przeoplywki bosch niebeda sie cieszyc tempomatem
(( probowalem nawet doswac sie do wtyczni przy pedalen gazu i tak kombinowac ale rowniez temat odpuscilem wiec chyba wychodzi na to ze wlasciciele przeoplywki bosch niebeda sie cieszyc tempomatem  ((
((- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80 
Jest mozliwosc tylko trza tegiej glowy. Po pierwsze ja mam u siebie przy pedale sprzegla i hamulca przelaczniki takie ktore sa uzywane przy wersjach z tempomatem, a po drugie zostalo mi jakis tuzin pinow nieuzywanych przy komputerze silnika. Wiec zanosi sie na to ze da rade  A po trzecie tempomat to stary wynalazek a dla Audi to chyba juz obowiazek
 A po trzecie tempomat to stary wynalazek a dla Audi to chyba juz obowiazek

A po trzecie tempomat to stary wynalazek a dla Audi to chyba juz obowiazek
 A po trzecie tempomat to stary wynalazek a dla Audi to chyba juz obowiazek- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80 
mysle ze bosch, jutro dorzuce nr sterownika wg vagcomu, w etce jest tylko tempomat do benzyniakow a dla diesli jest urzadzenie serwotronic, pewnie to tosamomatrock pisze:a jaka przeplywke kolega posiada ???Szara80tkaTdi pisze:Jest mozliwosc tylko trza tegiej glowy
VAG nr - 8A0 907 401 B
Component - 1,9 R4 EDC A23 D09
Shop # - WSC 00305