[1,9 1Y] Co jaki czas wymiana oleju filtrow i rozrzadu
[1,9 1Y] Co jaki czas wymiana oleju filtrow i rozrzadu
Witam jak w temacie. Czy wymieniac co 10.000km razem z olejem? Czy moze do kazdego silnika wymiana przewidziana jest w innych okresach czasu. To samo z rozrzadem. Co 60.000??
Pzdr
Pzdr
nie rozumiem tego oczywiscie ja leje pelny syntetyk bo kondycja mojego silniczka pozwala jeszcze jezdzic na takowym.Niki20 pisze:olej oczywiście półsyntetyk
nie wiem co tu ma paliwo do wymiany filtra, ja sobie nie wyobrazam zostawic stary filtr z tym calym brudem i na dodatek starym olejem, lepiej wydac te dodatkowe 30zl na filtr i miec wszystko swieze, to tak samo jakby sie umyc i ubrac przepocony podkoszulek.raaaf82 pisze:Tankując paliwo na dobrych stacjach nie jest chyba wymagane wymienianie filtra co 10 tyś?
Pozdro
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Fiku, chodziło o filtr paliwa Wiadomo, że co 10 tysi nie trzeba ale często ludzie zapominają wymieniać właśnie filtr paliwa i powietrza, które wg mnie nie są wiele mniej ważne jak filtr oleju.
No to tylko pozazdrościć.Fiku pisze:nie rozumiem tego oczywiscie ja leje pelny syntetyk bo kondycja mojego silniczka pozwala jeszcze jezdzic na takowym.