CB Radio - montaz
- kolodzieju
- Forum Audi 80
widze ze umocowales radio od dolu a glosnik takze idzie w dol to gdyby nie ten glosnik zew to malo by co bylo slychac ja u siebie umocowalem radio od gory jest przestrzen miedzy glosnikiem wbudowanym w radio a polka i efekt jest bdb :mrgreen:grubby_m pisze:A wieć zrobiłem prawie jak kazdy pod kierą tyle ze denko wyciołem i schowałem głebij zeby tak nie wystawało.
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
Re: [B4] CB radio
Hej,grubby_m pisze:Pod naweiwem jest taki tam schowek i tam chce je upchnąć zrobił to ktoś juz??
myśle że spodobało by Ci się COBRA 75 WX, korzystałem z tego RT i powiem szczerze że jest to rozsądna propozycja dla kogoś kto nie chce montować pełnowymiarowego RT CB.
Ja osobiście wywaliłem całą popielniczkę z zapalniczką i w to miejsce mam zamontowanego Uniden 520 XL i uważam że ten typ montażu w B4 jest najbardziej funkcjonalny.
Wg. mnie montaż w półeczce nad pedałami jest niekorzystny ze względu na trudności z obsługą RT (czasem trzeba pokręcić), będziesz się plątał z kablem od mikrofonu i słabo będzie słychać dźwięk.
Pamiętaj, że w przypadku CB radia najważniejsza jest antena. Jeśli chcesz mieć naprawdę dobre parametry (czysty dźwięk, mało zakłóceń) to kup jakąś antenę montażową i porządnie zamontuj. Ja po wielu różnych antenatch użytkuję teraz President New Alaska zamontowanej w dziurce po antenie radiowej.
Pozdro
- grubby_m
- Forum Audi 80
- Kontakt:
mialem jedną cobre i stwierdziłem ze to radio z supermarketu.
Przyjrzyj się fotkom to bedziesz widział ze zaden kabelek mi nie przeszkadza.
a co do anten montazowych to tez jestem za ale w tym wucie niema zadnej dziory po antenie bo jest wewnetrzna.
w poprzednim aucie miałem ONWE TURBO z antena Midland mini, w miejscu po antenie i wyglądało rewelacyjnie i działało tez dobrze bez szumów na 5km
Antenka miała 50cm
a co do anten montazowych to tez jestem za ale w tym wucie niema zadnej dziory po antenie bo jest wewnetrzna.
w poprzednim aucie miałem ONWE TURBO z antena Midland mini, w miejscu po antenie i wyglądało rewelacyjnie i działało tez dobrze bez szumów na 5km
Antenka miała 50cm
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
Wszystkie nasze radyjka są z supermarketu. Jeśli chcesz coś porządnego to kup sobie YAESU FT-817ND (obsługuje pasmo CB ~27Mhz).grubby_m pisze:mialem jedną cobre i stwierdziłem ze to radio z supermarketu.
Antenka miała 50cm
Obrazek
5 km bez szumów to nie rewelacja. Najdalej w naziemnej leciałem Trzebinia - Rybnik r4s8 4W w AM, a propagacyjnie Trzebinia - Broken Hill (Australia) r5s9+30 11W SSB na SS3900 czyli też można powiedzieć RT z supermarketu
- enzoo
- Audi 80 Klub
- Imię: Mirosław
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
ja dzisiaj kupiłem takie radio cb_radio_maxon_cm_10_antena_cobra razem z anteną ale jakąś bezfirmówką w supermarkecie za 120 zł bo był rabat -20% na radia CB no i oprócz tego była przecena na ten model bo wyprzedawali stare, pojechałem wyregulować a gościu mi powiedział że antena jest zdechła no to mi zaproponował długiego bata i powiem wam że zbiera i radio daje rade chociaż z supermarketu
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 13:48 przez enzoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
Kolego to ty czasem radyjka testujesz z Trzebini.HeavenQueen pisze:Wszystkie nasze radyjka są z supermarketu. Jeśli chcesz coś porządnego to kup sobie YAESU FT-817ND (obsługuje pasmo CB ~27Mhz).
5 km bez szumów to nie rewelacja. Najdalej w naziemnej leciałem Trzebinia - Rybnik r4s8 4W w AM, a propagacyjnie Trzebinia - Broken Hill (Australia) r5s9+30 11W SSB na SS3900 czyli też można powiedzieć RT z supermarketu
- HeavenQueen
- Forum Audi 80