[80 Avant B4]Ile litrów ma zbiornik ?
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Wg knigi może tak, ale wg minona 75 i to przetestowane, z dystrybutora :!:chips pisze:Według książki avant ma bak o pojemności 63 litrów
Jednego razu zabrakło mi paliwa, ale miałem tyle prędkości, że wtoczyłem się jakoś na stację.
Weszło 75l. Dłużej nie chciałem się bawić. Może jeszcze 2-3l by weszły.
Jutro mogę zrobić zdjęcie "dzyndzelka" :mrgreen: jak ktoś chce
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Witajcie.Do sedana "wchodzi"(u mnie dzyndzelek wyjęty) 83l normalnie(na płaskim terenie)i 85l na "przechyle"(np. prawy bok stoi na krawężniku a lewy na jezdni )-testowane co 3-ci dzień na przejściu granicznym w BOBROWNIKACH
a no i oczywiście mówimy o B4 (w B3 to całkiem inna bajka) i dowolnym paliwie i dowolnym silniku. W quattro natomiast chyba jest inny zbiornik.
EDIT
No w B3 jak wiesz zbiornik jest za siedzeniem i z tego co wiem to ma ok.65l pojemności bez możliwości "zwiększenia". Jest ciekawy patent na B4 mianowicie dostawka zbiornika od B3 i w sumie mamy ok. 150l!
oczywiście że tak, ale tylko wtedy kiedy zostawisz pełny zbiornik(pełny zaznaczam) na dłużej, normalnie w trasie poduszka w zbiorniku sama się utworzy(ubędzie paliwka)A takie lanie do oporu pomagając sobie tym dzyndzelkiem nie jest szkodliwe w jakis sposób ?
a no i oczywiście mówimy o B4 (w B3 to całkiem inna bajka) i dowolnym paliwie i dowolnym silniku. W quattro natomiast chyba jest inny zbiornik.
EDIT
No w B3 jak wiesz zbiornik jest za siedzeniem i z tego co wiem to ma ok.65l pojemności bez możliwości "zwiększenia". Jest ciekawy patent na B4 mianowicie dostawka zbiornika od B3 i w sumie mamy ok. 150l!
Ostatnio zmieniony 12 maja 2007, 07:45 przez makaon, łącznie zmieniany 2 razy.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt: