Witam.
Jadąc moim autem nagle usłyszałem stukanie dlatego zatrzymałem się i wyszłem sprawdzić co się stało silnik pracował normalnie ale w wydechu słychać było stukanie, więc pomyślałem że to obluzowanie tłumika. gdy zatrzymałem auto po dojechaniu w miejsce ok. 3 km zgasiłem silnik ale już nie dało się go zapalić na początku myślałem że to akumulator ale ładowanie nic nie dało. Silnik kręci(ciężko) i nie odpala. Mechanik powiedział że wał nie rusza sie w jedną stronę. Mówi że mógł urwać się zawór i wpaść do tłumika czy to możliwe? Co o tym sądzicie i jaka może być to usterka???
[b4 1,9TD AAZ] Poważna usterka AAZ
- carlos0101
- Forum Audi 80
- bieniek1984
- Forum Audi 80
- carlos0101
- Forum Audi 80
-
- Audi 80 Klub
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
1. Sprawdź dokładnie rozrząd, czy jest ustawiony według znaków - jeśli nie to ustaw i sprawdź. Jeśli tak => 2
2. Spróbuj obrócić całym wałem dookoła na "sucho", to znaczy albo przy użyciu klucza albo wrzucając na bieg i delikatnie pociągając samochód. Jeśli będzie się blokował, to niestety pewnie czeka cię zdejmowania głowicy.
2. Spróbuj obrócić całym wałem dookoła na "sucho", to znaczy albo przy użyciu klucza albo wrzucając na bieg i delikatnie pociągając samochód. Jeśli będzie się blokował, to niestety pewnie czeka cię zdejmowania głowicy.