Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 ABT] Piszczenie hamulców

Awatar użytkownika
tomekk666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomekk666 » 19 sie 2009, 23:41

bobsley6 pisze:Panowie z waszych postów wynika jedno. Oszczędzacie na klockach i dlatego wam tak piszczy. Jeśli nie chcecie wydawać kupe kasy na ATe to możecie kupić coś takiego jak BREAK. Są to polskie klocki, jednak powiem wam ze stosunek ceny do jakości jest bardzo wysoki. Nie sa to klocki twarde, wiec nie katują tarczy i ładnie sie ścierają i co najważniesze nie piszczą.
Mam te klocki na przodzie i ich piszczenie doprowadzało mnie do szału więc postanowiłem sprawdzić co tak piszczy i okazało się, że klocki są osłonięte taką blaszką, która pod wpływem temperatury odkleiła się od klocków i tarła o piaste. Blaszki usunąłem i nareeszcie jest spokój :-)

Jednak mam problem z tylnym hamulcem po hamowaniu zaczyna coś okropnie piszczeć z prawej strony, jak lekko przycisnę pedał hamulca uspokaja się, puszcze i odnowa zaczyna piszczeć :cry: Po pewnym czasie przestaje do momentu aż znów nie użyje hamulca. Z tyłu mam tarcze i nie wiem jak ten problem rozwiązać

Dzięki Labiel, prowadnice zostały jakiś czas temu wyczyszczone i już nic nie piszczy ;-)
Ostatnio zmieniony 05 lis 2010, 21:34 przez tomekk666, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 20 sie 2009, 12:08

tomekk666 pisze:Mam te klocki na przodzie i ich piszczenie doprowadzało mnie do szału więc postanowiłem sprawdzić co tak piszczy i okazało się, że klocki są osłonięte taką blaszką, która pod wpływem temperatury odkleiła się od klocków i tarła o piaste. Blaszki usunąłem i nareeszcie jest spokój :-)
Sąsiad miał podobny problem, z tym że u niego w końcu piasta się upindoliła.
tomekk666 pisze:Jednak mam problem z tylnym hamulcem po hamowaniu zaczyna coś okropnie piszczeć z prawej strony, jak lekko przycisnę pedał hamulca uspokaja się, puszcze i odnowa zaczyna piszczeć :cry: Po pewnym czasie przestaje do momentu aż znów nie użyje hamulca. Z tyłu mam tarcze i nie wiem jak ten problem rozwiązać
Sprawdź prowadnice.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl