Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.9E] Kierunkowskazy nie migają, drogowe nie świecą

ODPOWIEDZ
arczi1000

[80 B3 1.9E] Kierunkowskazy nie migają, drogowe nie świecą

Post autor: arczi1000 » 20 sie 2009, 19:17

Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Jestem już po kilkugodzinnej lekturze, aczkolwiek potrzebuje jak najbardziej precyzyjnej odpowiedzi. Posiadam Audi 80 1986 19E benzyna , "kwadratowy" typ pająka. Nie świecą mi światła drogowe. Światła kierunkowskazów raz migają, a raz nie. Ostatnio zdarzyło się, że włączając kierunkowskazy zapaliła się kontrolka świateł drogowych, zamiast kierunkowskazów. Podejrzewam problem z samym pająkiem i/lub w nieodpowiednim jego założeniu. Proszę o pomoc.

grzesiek79
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grzesiek79 » 20 sie 2009, 20:36

Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Jestem już po kilkugodzinnej lekturze, aczkolwiek potrzebuje jak najbardziej precyzyjnej odpowiedzi. Posiadam Audi 80 1986 19E benzyna , "kwadratowy" typ pająka. Nie świecą mi światła drogowe. Światła kierunkowskazów raz migają, a raz nie. Ostatnio zdarzyło się, że włączając kierunkowskazy zapaliła się kontrolka świateł drogowych, zamiast kierunkowskazów. Podejrzewam problem z samym pająkiem i/lub w nieodpowiednim jego założeniu. Proszę o pomoc.
Faktycznie masz problem z pająkiem. Musiałbyś go wyciągnąć i go przeczyścić od środka. Rozbierz pająka i przeczyść styki. Zapewne jak zapalasz długie to znika Ci oświetlenie. Podajesz że masz kwadraciaka… będziesz miał z tym troszkę zabawy szczególnie przy składaniu. Jeśli masz jakieś pojącie o mechanice to dasz rade

colorumia
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: colorumia » 21 sie 2009, 22:41

Ostatnio przerabiałem brak kierunkowskazów z lewej strony, raz były raz nie raz migały raz sie żarzyły nie było na to tłumaczenia ... sprawdzałem przekaźnik, podawałem masę itd. okazało się ze przyczyna tkwiła w przełączniku kupiłem drugi i wszystko dział jak należy. może to coś ci pomoże . Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl