[80 B3 1.9E] Kierunkowskazy nie migają, drogowe nie świecą
[80 B3 1.9E] Kierunkowskazy nie migają, drogowe nie świecą
Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Jestem już po kilkugodzinnej lekturze, aczkolwiek potrzebuje jak najbardziej precyzyjnej odpowiedzi. Posiadam Audi 80 1986 19E benzyna , "kwadratowy" typ pająka. Nie świecą mi światła drogowe. Światła kierunkowskazów raz migają, a raz nie. Ostatnio zdarzyło się, że włączając kierunkowskazy zapaliła się kontrolka świateł drogowych, zamiast kierunkowskazów. Podejrzewam problem z samym pająkiem i/lub w nieodpowiednim jego założeniu. Proszę o pomoc.
-
- Forum Audi 80
Faktycznie masz problem z pająkiem. Musiałbyś go wyciągnąć i go przeczyścić od środka. Rozbierz pająka i przeczyść styki. Zapewne jak zapalasz długie to znika Ci oświetlenie. Podajesz że masz kwadraciaka… będziesz miał z tym troszkę zabawy szczególnie przy składaniu. Jeśli masz jakieś pojącie o mechanice to dasz radeWitam. To mój pierwszy post na tym forum. Jestem już po kilkugodzinnej lekturze, aczkolwiek potrzebuje jak najbardziej precyzyjnej odpowiedzi. Posiadam Audi 80 1986 19E benzyna , "kwadratowy" typ pająka. Nie świecą mi światła drogowe. Światła kierunkowskazów raz migają, a raz nie. Ostatnio zdarzyło się, że włączając kierunkowskazy zapaliła się kontrolka świateł drogowych, zamiast kierunkowskazów. Podejrzewam problem z samym pająkiem i/lub w nieodpowiednim jego założeniu. Proszę o pomoc.
Ostatnio przerabiałem brak kierunkowskazów z lewej strony, raz były raz nie raz migały raz sie żarzyły nie było na to tłumaczenia ... sprawdzałem przekaźnik, podawałem masę itd. okazało się ze przyczyna tkwiła w przełączniku kupiłem drugi i wszystko dział jak należy. może to coś ci pomoże . Pozdrawiam