[80 B4 2.0 ABT]Znika gdzieś płyn chłodzący!!!
[80 B4 2.0 ABT]Znika gdzieś płyn chłodzący!!!
Audi 80 2.0 bnz.+gaz 1992r. Mam dziwny problem, otóż ucika mi gdzieś płyn chłodzący i może nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to,że ucika kiedy auto stoi w garażu. Jak jeżdżę to nie widać aby ubywało,ale zostawiam auto na noc w garażu przychodzę rano a w zbiorniku płynu 2 cm mniej. Nie widać żeby ciekło pod auto,już nawe gazety podkładałem i suche a płynu ni ma!!!!
Mam też problemy z temp., przy wyższych obrotach 90 st. czyli OK a na jałowym biegu w granicach 1000 spada do 70...wcześniej tak nie miałem no i pojawiły się te dziwne ubytki płynu...
Mam też problemy z temp., przy wyższych obrotach 90 st. czyli OK a na jałowym biegu w granicach 1000 spada do 70...wcześniej tak nie miałem no i pojawiły się te dziwne ubytki płynu...
Ostatnio zmieniony 06 maja 2007, 16:35 przez drejsd, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Właśnie chodzi o to,że nie mam ani białego nalotu ani śladów oleju w zbiorniku wyrównawczym.Rzeczywiście mam nieszczelny króciec z tyłu silnika przy akumulatorze.Tak było jednak wcześniej a płyn nie uciekał podczas postoju tylko podczas jazdy.Teraz jest jakby odwrotnie.
Codziennie rano muszę dolewać z 2-3 cm. A może mi się do cylindrów sączy a do oleju nie...Jakie są objawy nieszczelnej uszczelki po głowicą i da się to jakoś sprawdzić bez rozbierania całrgo auta?
Codziennie rano muszę dolewać z 2-3 cm. A może mi się do cylindrów sączy a do oleju nie...Jakie są objawy nieszczelnej uszczelki po głowicą i da się to jakoś sprawdzić bez rozbierania całrgo auta?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Sprawdziłem dzisiaj przed chwilą,już sam nie wiem. Teraz przez noc prawie nic nie ubyło. Ostatnio gość zmieniał mi termostat i może jeszcze gdzieś powietrze zalega. Spróbuje go jeszcze odpowietrzyć. W kabienie ma sucho więc do kabiny mi nie cieknie, zresztą z ogrzewaniem ma problemy bo raz grzeje raz nie, a nawet jak grzej to słabiej niż kiedyś.
A tak przy okazji, mam z dwóch stron chłodnicy jakieś czujniki, od strony pasażera niebieski (z tego co czytałem na forum to ten załącza wentylator), a drugi po stronie kierowcy(czarny). Nie wiem do czego jes ten drugi i na dodatek mam odłączoną od niego wtyczkę.Nie chce ryzykować i ją podłączać jeśli nie wiem co to jest...
No i na razie będę testował dalej auto...
A tak przy okazji, mam z dwóch stron chłodnicy jakieś czujniki, od strony pasażera niebieski (z tego co czytałem na forum to ten załącza wentylator), a drugi po stronie kierowcy(czarny). Nie wiem do czego jes ten drugi i na dodatek mam odłączoną od niego wtyczkę.Nie chce ryzykować i ją podłączać jeśli nie wiem co to jest...
No i na razie będę testował dalej auto...
jesli nie dawno zmieniales termostat a jezdzisz na malych odcinkach i auto nie zlapie pelnej temperatury do pelnego otwarcia termostatu jest mozliwe ze masz jeszcze zapowieczony uklad. zagrzej ja az wlaczy sie wetylator :!: jesli to nie pomoze , duze szanse ze konczy sie uszczelka pod glowica ale gdyby plyn dostawal sie do tlokow powinna kopcic na blekitno :shock: wymien krucce pozbac sie wycieku i obserwoj.pozdrawiam
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt: