Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ 2.3L coupe '89] Problem z wzuceniem biegu.

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
gtig60
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ 2.3L coupe '89] Problem z wzuceniem biegu.

Post autor: gtig60 » 26 sie 2009, 15:44

Witam
Pojawil sie problem z moim autkiem. Mianowicie kilka dni temu podrozujac po miescie znikly mi biegi 1 i 2 oraz wsteczny. Tzn nie moge ich wzucic na zapalonym silniku, jak zgasze silniczek wrzucam bieg bez problemu. Na pedale sprzegla nie zauwazylem jakies zmiany jest rownie twardy ( sprzeglo hydrauliczne ). Profilaktycznie odpowietrzylem ale nie przynioslo to zadnej poprawy.
Czy ktos z uprzejmych forumowiczow moze mnie naprowadzic co umarlo w mym aucie?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
DAN 80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DAN 80 » 26 sie 2009, 17:48

Nie sądzę żeby to było przyczyną, ale mnie jak ciężko biegi wchodziły to wymieniłem olej w skrzyni i było już wszystko oki. Niestety wydaje mi się że jak biegi nie wchodzą w ogóle to raczej sama wymiana oleju tu nie pomoże, a wcześniej nie było żadnych oznak niepokojących to tak nagle z dnia na dzień się stało ?

Awatar użytkownika
enzoo
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Mirosław
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: enzoo » 26 sie 2009, 20:22

ja miałem tak z pompką sprzęgła na początku jak padała że sprzęgło normalnie chodziło ale biegi nie raz nie mogłem wrzucić najlepiej jedź do mechanika niech Ci zdiagnozuje tak będzie lepiej a jak mało będzie roboty to sam napraw ale to zależy co padło

gtig60
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gtig60 » 26 sie 2009, 20:52

hym. . . za duzo mialem dzis wolnego czasu ;) - wyciagnalem wysprzeglnik i przetestowalem czy gdzies nie przepuszcza - pracowal poprawnie. Chwile "dluzsza" pozniej skrzynia biegow lezala juz pod autem i wyciagnalem sprzeglo wraz z dociskiem. Okazalo sie ze jest peknieta sprezyna talezowa dociku - no coz trzeba bedzie wyskoczyc z grupszej kasy na nowy komplecik.

dziekuje za posty pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl