Witam
Pojawil sie problem z moim autkiem. Mianowicie kilka dni temu podrozujac po miescie znikly mi biegi 1 i 2 oraz wsteczny. Tzn nie moge ich wzucic na zapalonym silniku, jak zgasze silniczek wrzucam bieg bez problemu. Na pedale sprzegla nie zauwazylem jakies zmiany jest rownie twardy ( sprzeglo hydrauliczne ). Profilaktycznie odpowietrzylem ale nie przynioslo to zadnej poprawy.
Czy ktos z uprzejmych forumowiczow moze mnie naprowadzic co umarlo w mym aucie?
Pozdrawiam
[ 2.3L coupe '89] Problem z wzuceniem biegu.
Nie sądzę żeby to było przyczyną, ale mnie jak ciężko biegi wchodziły to wymieniłem olej w skrzyni i było już wszystko oki. Niestety wydaje mi się że jak biegi nie wchodzą w ogóle to raczej sama wymiana oleju tu nie pomoże, a wcześniej nie było żadnych oznak niepokojących to tak nagle z dnia na dzień się stało ?
hym. . . za duzo mialem dzis wolnego czasu - wyciagnalem wysprzeglnik i przetestowalem czy gdzies nie przepuszcza - pracowal poprawnie. Chwile "dluzsza" pozniej skrzynia biegow lezala juz pod autem i wyciagnalem sprzeglo wraz z dociskiem. Okazalo sie ze jest peknieta sprezyna talezowa dociku - no coz trzeba bedzie wyskoczyc z grupszej kasy na nowy komplecik.
dziekuje za posty pozdrawiam
dziekuje za posty pozdrawiam