Witam mam Audi 80 1.8s. I mam taki problem, chodzi o dmuchawe. Jak włącze ją to prawie wogole nie dmucha przez te krateczki na tapicerce. Najmocniej dmucha jak ustawie nawiew na szyby i nogi, a tak na twarz to prawie wogole nie czuc podmuchu zadnego. Moze cos jest przytkane z deka. Prosze powiedzcie mi jezeli wiece co to moze byc i co moze byc tego przyczyną
Na przyszłość stosuj tagi i poprawnie nazywaj tematy.
Zapoznaj się z regulaminem.
[b3] Dmuchawa słabo chłodzi
[b3] Dmuchawa słabo chłodzi
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2009, 11:38 przez ace-gori, łącznie zmieniany 1 raz.
- percevalle
- Audi 80 Klub
1. Filtr masz pod prawą wycieraczką patrząc od strony kierowcy, na podszybiu pod plastikową osłoną - sprawdz go bo sie lubi zatykać liśćmi.
2. Sprawdz też silniczek dmuchawy, znajdziesz go pod schowkiem pasażera, jak wymontujesz schowek, sprawdz czy kręci i czy nie jest zapchany.
3. Możliwe też ze masz do sprawdzenia linke od pokrętła dmuchawy w panelu środkowym, sprawdz czy gdzieś nie zawadza i dlatego nie nastawia nadmuchu wnętrza.
PS: oczywiście kanały nadmuchu masz na max otworzone? ;P
2. Sprawdz też silniczek dmuchawy, znajdziesz go pod schowkiem pasażera, jak wymontujesz schowek, sprawdz czy kręci i czy nie jest zapchany.
3. Możliwe też ze masz do sprawdzenia linke od pokrętła dmuchawy w panelu środkowym, sprawdz czy gdzieś nie zawadza i dlatego nie nastawia nadmuchu wnętrza.
PS: oczywiście kanały nadmuchu masz na max otworzone? ;P
- michael80b3
- Forum Audi 80