Wiem wiem temat związany z car audio był na pewno poruszany wiele razy tylko tak chciałbym bezpośrednio otrzymać od Was jakieś opinię;) otóż od paru miesięcy posiadam audi 80 B4 avant 2,0 ABT.W bagażniku a dokładniej w tych dużych zaślepkach miałem wycięte dziury po głośnikach. Jak mierzyłem to mają średnice tak około 170mm. Kable zostały w te miejsca poprowadzone. Podłączyłem nawet na próbę jakieś tam "dziadoskie" głośniki i musze przyznać ,że tłumienie jakie powstaje od tapicerki bagażnika jest naprawdę całkiem niezłe, a to pewnie za sprawą grubego materiału no i że głośniki były dość szczelnie zamocowane. Głośniki miały niewielką moc z max RMS 25 W o średnicy 165mm a bas taki dość głęboki był ładnie słyszalny. Więc nie przedłużając wypowiedzi chciałbym wstawić w te miejsce lepsze głośniki i oto moja propozycja. Dodam, że posiadam radio PIONEER DEH-2000MPB 4 X 50 W. W desce rozdzielczej mam głośniki Clariona SRQ1020R wraz z tweeterami
Które z tych głośników są najlepsze do tego radia ? no i które dałyby zadawalające niskie tony ?

ALPINE SPG-17C2 max 240W 165mm
ALPINE SXE-1750 S
BLAUPUNKT GTx 663 Mystic 165mm 220W
MAGNAT POWER PLUS 216
Za odpowiedzi z góry dziękuję
Oczywiście jesli ktoś z Was ma inną propozycje głośników w te miejsce to także proszę;)byle nie w cenie 300 zł za sztuke