[1,6td] jakie turbo??
[1,6td] jakie turbo??
mam takie pytanie. Zepsuło mi sie turbo w b3 1.6 td i jak juz mam wymienic to chcial bym wiedziec jakie mogł bym wstawic zeby podwyższyć moc mojego silniczka??
Prosze stosuj TAGI
Prosze stosuj TAGI
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2009, 10:32 przez gąsior19, łącznie zmieniany 2 razy.
no wlasnie nie znam sie za bardzo na tych odminach turbin. Silnik jest juz troche zjezdzony a ze jest zepsute to mi powiedzial mechanik bo cos tam sprawdzal te rurki co od niego odchodzą na zapolnym siniku są mięciutkie co oznacza ze wogule nie pracuje turbina a poza tym jest strasznie zmulony. a to dla silnika 1.6 td nie ma okreslonego rodzaju turbiny?
:evil:gąsior19 pisze:a ze jest zepsute to mi powiedzial mechanik bo cos tam sprawdzal te rurki co od niego odchodzą na zapolnym siniku są mięciutkie co oznacza ze wogule nie pracuje turbina
kolego zmień mechanika. Na dotyk to można sprawdzić kobietę :mrgreen:
Najlepiej podpiąć manometr i sprawdzić ile rzeczywiście dmucha ale w drodze bo na postoju raczej ciężko jest uzyskać wynik max. Może już masz zapchany katalizator, jak w ogóle go masz?
Typ turbiny sprawdzisz na samej turbinie, do tego musisz odkręcić wąż od filtra powietrza lub wsadzić tak jak ja aparat pod nią i zrobić zdjęcie (na tabliczce K03):
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: