[80 B3] Zablokowane drzwi
[80 B3] Zablokowane drzwi
Witam gdy dziś wychodziłęm z samochodu to zablokowały mi sie lewe drzwi i cały czas zamykało pozostałe drzwi wiec wyciąłem bezpiecznik od centralnego zamka a drzwi lewych nadal nie mogę otworzyć próbowałem już wszystkiego.
A centralny chodził normalnie?,bo jak tak to często się zdarza że sprężynka w zamku pęka i za cholerę nie da się otworzyć -mówię o B4, nie wiem jak jest w B3,ja nie mogłem otworzyć drzwi ani zdjąć tapicerki, więc uciąłem bolec od zamka który w sklepie kosztuje 25 zł,na marginesie pasuje też w B4 od Fiata Uno,zdemontowałem zamek,naprawiłem sprężynę i działa do dzisiaj bez zarzutu.
Ja musialem w swoim b3 zdjac drzwi tylne (odkrecilem z zawiasow bez rozpinania elektryki) by dostac sie do przednich, zobacz sobie na otwartych drzwiach w ktorym miejscu jest taki dzyndzel w zamku ktorego jak sie nacisnie to zamek odpuszcza. pozniej bierzesz twardy drut i starasz sie dostac w to miejsce w zatrzasnietym zamku. Mozna to zrobic bez zdejmowania drzwi otwierajac tylne by grzebac w przednich ale mozesz dobie porysowac lakier na rantach.