mam podobny problem i wydaję się być zdiagnoowany - w IZ jest sobie takie ramie z tulejami na którym są dwie tuleje a konczy sie napinaczem i rolką - jsli tuleje są wyrobione a u mnie prawdopodobnie tak to krzywi sie ramie i co za tym idzie rolka jest ustawiona pod złym kątem. wtedy jest pisk jak... . mam to samo - wymieniałem rolki itp , nic nie pomogło - teraz zabieram sie do znalezienia tego cholernego ramienia z tulejami lub samych tulejek , podobno w oryginale kupa kasy. jak ktoś wie gdzie to dostać dajcie znać. na maila pepe-woj@wp.pl.
dzięki i pozdrawiam
[B4 1Z 1,9TDI] Napinacz alternatora
Widziałem na alledrogo zestaw naprawczy: ramie tulejki i zaślepki za 190zł, z oryginalnymi oznaczeniami VW&audi, niestety teraz nie mogę znaleźć
Tu masz aukcje na których kupiłem dla teścia do TDI '95:
- tulejki
- rolkę
- napinacz
mechanik wyjął cały zestaw, nadspawał na ramię i przetoczył do oryginalnej wielkości, złożył ale nadal coś na zimnym daje dziwny dźwięk, może to koło pasowe wału?
Tu masz aukcje na których kupiłem dla teścia do TDI '95:
- tulejki
- rolkę
- napinacz
mechanik wyjął cały zestaw, nadspawał na ramię i przetoczył do oryginalnej wielkości, złożył ale nadal coś na zimnym daje dziwny dźwięk, może to koło pasowe wału?