Czy to moze byc regulator cisnienia paliwa ? chcialbym sie dowiedziec na 100% nim zaczne szukac czesci . Ktos pisal tez w jednym temacie o przekazniku od pracy LPG-PB czy to moze tez byc to ? czy jednak ten nieszczesny regulator ?
przepraszam ze sie wtrancam jeszcze raz ale wiesz to co czytam to o zgrozo bedziesz miał remont generalny silnika kolego po co chcesz naciagać pasek rozrzadu ? chyba żeby sie zerwał i zawory powbijały się w tłoki i głowicę szlak trafił ...wiesz jak jest prawidłowo napiety pasek rozrzadu i jak to się sprawdza? jeśli mnie nie wierzysz ściagnij sobie fachowa literature i sam się przekonasz ...Prawidłowy naciag paska w silniku czterocylindrowym sprawdza się pomiedzy wałkiem rozrzadu a wałkiem pośrednim ,prawidłowo naciagniety pasek rozrzadu chwycony kciukiem i palcem wskazujacym powinien dac się obrócić o 90 stopni a co do problemów z jazdą na benzynie kolego to jak masz jednopunktowy wtrysk to własnie gaz jest tego przyczyna czytajac jak któryś z kolegów coś napomknał o gazie i komorze spalania to znów poprostu ...komora spalania jest w głowicy i nic do tego nie ma .Canibal pisze:Hmm katana a o co chodzi z tym krokowym 4 lub 6 pinowym ? Jaka jest roZnica miedzy nimi ? I czy moj prawidlowo dZiala ? Bo nie wiem czy on powinien wysowac sie tylko te kilka mm czy tez cos wiecejczy jak go zdejme to moge go jakos wyczyscic nie uszkadzajac go ?
Wiesz przekażnik mozna sprawdzić samemu na przekażniku jest schemat i oznaczenie końcówek wyjmij go podłacz do akumulatora i miernikiem sprawdz przejście pomiędzy stykami kiedy idzie napięcie i kiedy nie na końcówkach styku koszt takiego przekażnika to ponad 10 zł . Co do silnika krokowego to nic wspólnego z tym nie ma jak masz śrube regulacyjną za nim i jest dobrze wyrególowana to nawet jak wypniesz ten silnik to i tak bedzie chodził na gazieCanibal pisze:Chcialem naciagnac bo byl za luzny ,zaden ze mnie mechanik ale jeszcze potrafie ocenic czy jest za luzny czy nie![]()
Hmm dzis zdjalem krokowiec i wyglada zew ze jest oknie wiem jak tam wnetrze .Jest to silniczek 4pinowy .Hmm ktos tu pisal ze komus padł przekaznik od pracy LPG-PB w sobote jak sie uda podjade do hurtowni i kupie nowy moze cos pomoze .Jesli to nie pomoze to bede chyba musial wymienic caly wtrysk