[2.3 NG] nierówna praca silnika po postoju
[2.3 NG] nierówna praca silnika po postoju
witam, ostatnio zauważyłem ze jak auto trochę postoi tak z 2,3 dni to po odpaleniu bardzo nierówno pracuje i przyspiesza, ostatnio jak sie zagrzał to objawy ustąpiły, ale dziś juz cały czas tak zostało, dodam ze wczesniej nie było zadnych problemów z PB czy LPG, lpg z blosem, jakies sugestie od czego zaczac? powiem jeszcze tyle ze nie ma co sie odnosic do szukajki itd bo tam juz wszystko sprawdzone
w zeszłym roku mniej wiecej o tej porze wszystko nowe, kable, kopułka swiece, nigdy przed tem nie było z motorem zadnych problemów, ale auto było jezdzone dziennie, a tera po 3 dniach postoju takie jaja://
ja sprawdzić czy to nie pracujacy cylinder? wyciagac kabel od swiecy (kazdej po kolei) na zapalonym?
ja sprawdzić czy to nie pracujacy cylinder? wyciagac kabel od swiecy (kazdej po kolei) na zapalonym?
Na początek, jak będzie ciemno, otwórz maskę i sprawdź czy na kablach nie widać przebicia. W Audi, w nawet świeżych kablach zdarza się przebicie od metalowej końcówki przewodu (tej przy świecy) do głowicy. Jak będziesz coś widział to masz odpowiedź.
A jeżeli chodzi o sprawdzenie cylindrów, tak jak mówisz odłączaj świece po kolei i patrz czy będzie różnica w pracy silnika. Pamiętaj żebyś robił to na benzynie nie na gazie! Chyba, że lubisz jak coś strzela
Pozdrawiam
A jeżeli chodzi o sprawdzenie cylindrów, tak jak mówisz odłączaj świece po kolei i patrz czy będzie różnica w pracy silnika. Pamiętaj żebyś robił to na benzynie nie na gazie! Chyba, że lubisz jak coś strzela
Pozdrawiam