[80 B3] Problem z szyberdachem
[80 B3] Problem z szyberdachem
Witam mam problem z szyberdachem poprzedni właściciel(jakiś kretyn) zakleił szyberdach jakimś klejem i nie da się go teraz otworzyć czy da się w jakiś prosty sposób wymienić ta uszczelkę szyberdachu czy musze oddać auto do jakiegoś warsztatu który sie tym specjalizuje?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Tylko ze jak u mnie probuje otworzyć to z gory widać ze trzyma go jakiś silikon z jednej strony.kolczu pisze:U mnie tez był zaklejony szaberek. Jedynie dało go się minimalnie uchylić od wewnątrz ( ta poloweczka szla z pol centymetra a gora jak stala tak stala) Pojechalem do majstra i okazalo sie ze prowadnice sa calkowicie powyginane. Naprawa trwala ze 2-3 godziny i jestem cholernie zadowolony
Czyli jak będe chciał wymienić ta uszczelke to musze wyciągać cały czyberdach?grzesiek79 pisze:
A ma ktoś moze instrukcje jak to zrobić?
-
- Forum Audi 80
nie musiszprzemek88 pisze:Czyli jak będe chciał wymienić ta uszczelke to musze wyciągać cały czyberdach?
proszę Cię bardzo. oto opis...przemek88 pisze:A ma ktoś moze instrukcje jak to zrobić?
uchylasz szyber do góry, musisz jakimś drutem odpiąć sprężyny 3mające klapkę. od środka auta teraz odsuwasz podsufitkę z szybra do tyłu (tak jakby się chował cały szyber). pozostaje odkręcić po 2 śrubki na prowadnicach i jak dobrze pamiętam klucz 13tka się przyda
w ten sposób ściągasz samą blache szybra <ok>
jeśli masz zdolności manualne to możesz też spróbować wymienić uszczelkę bez wyciągania
pzdr
[ Dodano: 2009-10-11, 15:05 ]
dla wpraionego mechaniora taka zabawa trwa godzinekolczu pisze:Naprawa trwala ze 2-3 godziny i jestem cholernie zadowolony
-
- Forum Audi 80
panowie jak możecie to i mnie pomóżcie. Mam manualny szyberdach i problem w tym ze się nie domyka do końca. Otwiera się bez zarzutu ale się nie zamyka. Z jednej strony go blokuje i zaczyna strzelać. Ma ktoś może jakieś pomysły co się mogło stać i jak to naprawić...?? Prosiłbym o szybka pomoc bo jeszcze póki co jest ładna pogoda...:P