grze pisze:a o jakich dokładnie oponach mówimy? zimowych czy letnich? tak się składa, że jesienią kupowałem zimówki i jak do tej pory, to ich cena kształtuje się cały czas na tym samym poziomie. Dodam jeszcze, że patrzyłem wtedy również na ceny opon letnich. I jak dej pory ich ceny również nie uległy zmianie. Oczywiście mowa o tym sklepie internetowym, w którym kupowałem opony.hudy pisze:jak sprawdzałem ceny opon to jest różnica kilkudziesięciu złotych przed zimą a w trakcie zimy
A to, że:to sprzedawca tak mówi po to, żeby sprzedać :mrgreen:hudy pisze:sprzedawca mówił że po zimie znów pójdą ceny do góry...
Więc jak ktoś ma jakiś przykład, to prosiłbym aby podał jaka opona, gdzie sprawdzał cenę i kiedy, oraz jak ta cena uległa zmianie w określonym czasie - żeby był jakiś punkt odniesienia.
to kolego zmień sklep <ok> co do tego sprzedawcy to nie wiem czy kręcił czy nie ale wiedział że nie będę kupował u niego opon bo kumpel był oglądać u niego felgi a ja byłem porównać ceny tych opon które kupiłem z cenami jakie on miał.wtedy mu zadałem pytanie kiedy najlepiej jakie oponki kupić no i powiedział że pod koniec zimy opony tanieją oczywiście zimówki a po zimie można jeszcze taniej kupić jakieś opony co zostały i sklep się chce ich pozbyć.co do opon to np sieć sklepów Feu Vert ma dość dobre zniżki po zimie na opony zimowe i po lecie na letnie.kumpel rok temu pod koniec lutego (dokładnie w ostatnim tygodniu to było bo w połowie miesiąca kupił samochód) kupił u nich opony jeśli dobrze pamiętam to Fulda carat (nie wiem czy nie pomyliłem nazwy modelu) za 205zł sztuka a przed zimą w listopadzie oglądaliśmy te oponki i kosztowały ok 230zł tak że zaoszczędził ok 25zł na oponie.nie wiem czy dokładnie takie ceny tych opon były ale w ogólnym rozrachunku wyszło coś 70 - 80zł mniej niż jak by kupił przed zimą także zostało mu jeszcze na wymianę <ok> ja nie twierdzę że to jest jakaś zasada i że każdy sklep się tym kieruje bo pewnie większość nie ale można niekiedy fajne zniżki w sklepie dorwać...