... Witam.
Intryguje mnie taka sprawa audi 80 b4 93 rok produkcji 1.9 TD (AAZ) mam full elektrykę przód i tył oraz elektrycznie regulowane lusterka wszystko ori.
... Dziwi mnie fakt że tylko i wyłącznie na miejscu kierowcy jak otwieram szybę na konsoli głównej wystarczy że raz lekko kliknę i szyba sam otwiera się do końca :!: Ani od strony pasażera ani z tyłu tak nie ma i trzeba trzymać przycisk aby otworzyć szybę do końca.
... Ja natomiast chciałbym zrobić tak jak w nowych autach VW Passat FL itp
U nich jest taka opcja że jak zamykają szybę z przodu czy to od kierowcy czy od pasażera wystarczy że klikną raz i szyba sama się zamyka do końca :!: I druga sprawa że gdy szyba się zamyka wsadzą rękę silniczek czuje opór i szyba schodzi w duł takie niby zabezpieczenie przed przycięciem palucha :mrgreen:
... Jak zrobić to w 80-tce że wystarczy raz klinąć i szyba sama się zamyka i nie trzeba trzymać a natomiast zrobić tak że przy otwieraniu trzeba trzymać cały czas aby otworzyć :mrgreen:
[80/90 All] Elektryczne szyby + opcja komfort
... Jak zrobić to w 80-tce że wystarczy raz klinąć i szyba sama się zamyka i nie trzeba trzymać a natomiast zrobić tak że przy otwieraniu trzeba trzymać cały czas aby otworzyć :mrgreen:
Nasz kolega mobilek ma zamontowany moduł firmy Proxima który działa właśnie tak jak chcesz tyle że otwiera też na jedno kliknięcie. Ja osobiście dzwoniłem do tej firmy i koszt takiego modułu to niecałe 100 zł. Oprócz sterowania ma funkcję domykania.
... No coś konkretnego już :mrgreen:kubik pisze:... Jak zrobić to w 80-tce że wystarczy raz klinąć i szyba sama się zamyka i nie trzeba trzymać a natomiast zrobić tak że przy otwieraniu trzeba trzymać cały czas aby otworzyć :mrgreen:
Nasz kolega mobilek ma zamontowany moduł firmy Proxima który działa właśnie tak jak chcesz tyle że otwiera też na jedno kliknięcie. Ja osobiście dzwoniłem do tej firmy i koszt takiego modułu to niecałe 100 zł. Oprócz sterowania ma funkcję domykania.
A może coś z ori Audi <urodziny>
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Nie wiem czy w nowszych A4 nie ma przycisków dwustopniowych + moduł komfortu na wszystkie szyby tzn. lekko wciskasz działają tak jak szyby w Audi 80 (poza szybą kierowcy), wciskasz mocniej - działa tak jak w 80tce szyba kierowcy. Jakby coś takiego sobie dorezać to by był bajer. Tylko nie wiem czy silnik z A80 by się nadały bo w BMW z takim modułem i przyciskami są silnika z pięcioma przewodami zamiast z dwoma. Jeszcze kwestia dorwania takich przełączników i modułu komfortu z A4.grinch pisze:... No coś konkretnego już
A może coś z ori Audi
Można by było coś przeszczepić ale nowsze konstrukcje siników do szyb są bardziej zaawansowane i mają np. czujniki na wałku itp. Może być ciężko dopasować jakiś moduł. Nowsze moduły mają również komunikację z kompem auta. Musiałby nad tym podumać jakiś dobry elektro mechanik co grzebie w różnych autkach.... No coś konkretnego już :mrgreen:
A może coś z ori Audi <urodziny>