[b4 2.0 ABK] Modyfikacje - swap na 2.0 16v - sens?
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
elektronic pisze:Panowie! Wpadłem na diabelski pomysł! Zrobie inaczej - założe sobie nitro. Ostatnio czytałem artykuł o instalacjach nitro i to idzie juz założyć od 2000. Będę uzywał tylko wtedy kiedy bedzie to absolutnie konieczne
..... Ja pierdziele <mega 600 > <lol> <lol> <lol> <lol> <lol>
Daj sobie spokój :!:
Do nitro trzeba powzmacniać silnik :!:
... Diabelski pomysł -----------------> <rotfl> <rotfl>
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
zamiast gdybac, zobacz ile mozesz kasy na to przeznaczyc, kup jakies c3 z silnikiem mc albo kg i bedziesz mial miedzy 160 a 190 koni lub jesli boisz sie staych turbo na mechanicznym wtrysku kup cala 2.3 20v w budzie 90 wtedy 170 koni. Zapewniam cie ze przekladka z takich samochodow + remont silnika wyjdzie cie taniej niz wzmacnianie abk, wymysly z turbo/ nitro itp. Frajda z jazdy samochodem z takimi silnikami bedzie ogromna, w dodatku odzyskasz troche kasy sprzedajac niepotrzebne graty.
Elektronic - tak jak ci koledzy piszą, albo drogo i porządnie, albo tanio:) nie da się małym kosztem podnieść szmoc auta, inaczej już dawno wszyscy byśmy jeździli 200 konnymi cudeńkami.
Może zamiast zaczynać tak z grubej rury spróbuj popracować trochę nad stanem technicznym tego co masz, silnik pewnie już serii nie trzyma (nie wspominając o gazie), warto by posprawdzać czy wszystko działa tak jak należy. Dla lepszego samopoczucia można władować sportowy filtr powietrza i tak małymi kroczkami coś tam sobie dłubać;) Efekt może nie będzie porażający ale przynajmniej ogarniesz trochę temat:)
Może zamiast zaczynać tak z grubej rury spróbuj popracować trochę nad stanem technicznym tego co masz, silnik pewnie już serii nie trzyma (nie wspominając o gazie), warto by posprawdzać czy wszystko działa tak jak należy. Dla lepszego samopoczucia można władować sportowy filtr powietrza i tak małymi kroczkami coś tam sobie dłubać;) Efekt może nie będzie porażający ale przynajmniej ogarniesz trochę temat:)
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A mi się wydaje, że on założył ten temat od tak o :roll: . By sobie porozmawiać. Na forum już około 100 osób się pytało, że chce zrobić Swapa na inny silnik. I co? i g*** nikt się za to nie wziął prócz paru konkretnych osób które miały o tym pojęcie, zabrali się do tego i ciężką pracą mają nowe silniczki w swoich niuniach - dla nich pełen szacunek za pracę. A Ty się pytasz co lepsze itp a nagle z nitro wyskakujesz... Daj sobie spokój z pisaniem co byś chciał zrobić. Jak faktycznie chcesz to zacznij działać. Kupuj jakiegoś rozbitka lub angola i pokazuj co robisz a nie tylko piszesz :evil: