[b4 1Z Avant] blokowanie kierownicy !
[b4 1Z Avant] blokowanie kierownicy !
Witam mam taki problem z moja audiczka a mianowicie podczas skrecania czy to w lewo czy w prawo w pewnym momencie kierownica sie zaczyna blokowac tak ze trzeba czasami uzyc duzej sily zeby przekrecic kierownica myslalem ze to moze byc od przegubu ale przegub wymienilem bo sie rozkraczyl i wszystkie kulki z lozyska wylecialy i myslalem ze to bylo powodem blokowania kierownicy ale jednak to nie bylo chyba to co to moze byc ??
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Nie jestem pewien czy u Ciebie problem leży po stronie maglownicy bo masz wspomaganie więc tam jest chyba nie co inaczej. W Golfie nie miałem wspomaganie. Kierownicą kręciło mi się bardzo ciężko (mimo iż auto nie miało wspomagania to kierownica powinna chodzić dość lekko). Z czasem było coraz gorzej, aż do tego stopnia że kierownica sama nie odbijała. Po praostu tak jak by się przycinała - i to na pewno była wina maglownicy. Wczoraj kumpel w B3 też bez wspomagania miał identyczny problem.
W twoim przypadku na początku sprawdziłbym sam układ wspomagania. Może pasek na pompie się śliska.
Jakie dokładnie masz objawy?
W twoim przypadku na początku sprawdziłbym sam układ wspomagania. Może pasek na pompie się śliska.
Jakie dokładnie masz objawy?
- Spietyq
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Miałem podobny problem tyle, że w Golf III po prostu zablokowała Mi się raz kiera chyba z byt mocno po włożeniu kluczyka pociągnąłem no i lipa od tego momentu skręcając w lewo lub w prawo coś trzeszczało zdążyła się nawet blokować podczas jazdy. Wymontowałem stacyjkę wyciągnąłem połamaną blokadę i po problemie oczywiście można było to naprawić, ale w Golfie po co za jakiś czas znowu bym się z tym mordował. Pozdrawiamno name pisze:Witam mam taki problem z moja audiczka a mianowicie podczas skrecania czy to w lewo czy w prawo w pewnym momencie kierownica sie zaczyna blokowac tak ze trzeba czasami użyć dużej siły żeby przekręcić kierownica
jakie sa objawy nie ma rzadnych powiem tak raz jest wszystko ok a raz jest taka kicha ze nie da rady krecic kolkiem czy to wina stacyjki chyba nie bo by caly czas cos tam sie blokowalo :-x zastanawialem sie czy listwa kierownicza nie dotsaje za duzo obciazenia tzn ktos mi mowil ze dosc duze znaczenia na uklad kierowniczy ma rozmiar opon ja mam 225 i czy to moze tez sie przyczyniac do tego ze to wszystko odbija sie na tej kierownicy ??
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80