Znalazłem kilka ogłoszeń z turbinami KKK ( miedzy innymi od golfa III). i mam pytanie jaka jest i czy wogóle jest różnica w tych turbinach
Symbole sa : K03, K14, K07 i inne.
Na mojej jest blaszka z takim opisem , piszę tak jak jest to usytuowane na blaszce : w trójkącie są trzy litery KKK i niżej takie nr. 028145701R
K03-00334835
Widziałem też że niektóre maję inną literę w górnym numerze.
Na aledrogo piszą w opisie że pasują do Golfa ,Pasata, Seat i Audi silnik AAZ, ale czy napewno ?
Darek
[B4 AAZ] różnica w turbinach
Silnik AAZ siedzi w: audi 80, vw golfie 3, passacie b3, passacie b4, pewnie można go też znaleźć w seacie ibizie/cordoba. Więc w tych silnikach bedą takie turbiny. A poszczególne modele różnią się rozmiarami a więc i maja inną charakterystyke pracy. Mniejsze wkrecają się szybciej i zaczynają ciagnąć na niższych obrotach.
Z tego co napisałeś to masz takie turbo jak ja: K03, najmniejsze i takiego szukaj, zwróć uwagę na ilość dziur montażowych. Najlepiej poodkręcać przewody po obu stronach turbiny i porobić zdjęcia lub ją wyjąć i mieć do porównania. Najlepszą sytuacją byłoby jakbyś mógł podjechać i podmienić pompę i sprawdzić działanie.
Moje:
Moje: