Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ B4 ABT ] Przeciwmgielne

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marcinGD
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ B4 ABT ] Przeciwmgielne

Post autor: marcinGD » 23 paź 2009, 22:18

Czesc
Dzis stojac sobie pod blokiem po ciemku zaopserwowalem jedna dziwna rzecz, po zapaleniu przeciwmgielnych z tylu zapala mi sie jednoczesnie przeciwmgielne z przodu. Kiedy robie odwrotnie i zapalam przednie, tylne sie nie zapala. Dodam jedna moze istotna rzecz prawe przeciwmgielne z przodu zauwazylem, ze wogole mi sie nie pali. Zwarcie? jak tak to gdzie co i jak? ;-)

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [ B4 ABT ] Przeciwmgielne

Post autor: Audi Sport » 23 paź 2009, 22:34

marcinGD pisze:Czesc
Dzis stojac sobie pod blokiem po ciemku zaopserwowalem jedna dziwna rzecz, po zapaleniu przeciwmgielnych z tylu zapala mi sie jednoczesnie przeciwmgielne z przodu. Kiedy robie odwrotnie i zapalam przednie, tylne sie nie zapala.
Ja mam identycznie. I to jest normalne spójrz na schemat przeciwmgielnych w tym temacie

https://audi80.pl/80-b3-halogeny-vt33471.htm

Przyciski są ze sobą połączone więc przy zapalaniu tylnich zapalają się przednie.
marcinGD pisze:Dodam jedna moze istotna rzecz prawe przeciwmgielne z przodu zauwazylem, ze wogole mi sie nie pali. Zwarcie? jak tak to gdzie co i jak? ;-)
Sprawdź czy dochodzi prąd do halogenu jeśli nie to patrz czy ze ściany grodziowej w izolacji nie ułamał Ci się kabelek. Jeśli dochodzi napięcie do halogenu to najwyraźniej padła żarówka lub soczewka w zależności jaką masz wersję.

Awatar użytkownika
marcinGD
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marcinGD » 23 paź 2009, 22:49

Dziwne, ale co fakt to fakt :mrgreen: A z przednim powalcze jutro bo dzis juz po ciemku nie chcialo mi sie bawic <piwo>
Pozdro!

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 23 paź 2009, 23:05

Ja jakbym coś takiego miał to z ciekawości bym jura nie wytrzymał :D.

PS. Życzę Ci aby to była tylko odpięta wtyczka lub walnięta żarówka, ponieważ jak nie ma napięcia to trzeba by było wiązki rozplatać albo dać nowy kabelek zamiast starego.

Awatar użytkownika
Sergiusz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sergiusz » 24 paź 2009, 13:26

Audi Sport pisze:Ja mam identycznie. I to jest normalne spójrz na schemat przeciwmgielnych w tym temacie
dokładnie tak jest i to przez przepisy ruchu drogowego, tzn. kiedy używać przednich a kiedy tylnych świateł. Można same przednie a tylne razem z przednimi.
Audi Sport pisze:Życzę Ci aby to była tylko odpięta wtyczka lub walnięta żarówka
U mnie po prostu po jazdach po naszych pięknych drogach wyskoczyła wtyczka. Wsunąłem i po problemie.
Pzdr

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl