Czesc
Dzis stojac sobie pod blokiem po ciemku zaopserwowalem jedna dziwna rzecz, po zapaleniu przeciwmgielnych z tylu zapala mi sie jednoczesnie przeciwmgielne z przodu. Kiedy robie odwrotnie i zapalam przednie, tylne sie nie zapala. Dodam jedna moze istotna rzecz prawe przeciwmgielne z przodu zauwazylem, ze wogole mi sie nie pali. Zwarcie? jak tak to gdzie co i jak?
[ B4 ABT ] Przeciwmgielne
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Re: [ B4 ABT ] Przeciwmgielne
Ja mam identycznie. I to jest normalne spójrz na schemat przeciwmgielnych w tym temaciemarcinGD pisze:Czesc
Dzis stojac sobie pod blokiem po ciemku zaopserwowalem jedna dziwna rzecz, po zapaleniu przeciwmgielnych z tylu zapala mi sie jednoczesnie przeciwmgielne z przodu. Kiedy robie odwrotnie i zapalam przednie, tylne sie nie zapala.
https://audi80.pl/80-b3-halogeny-vt33471.htm
Przyciski są ze sobą połączone więc przy zapalaniu tylnich zapalają się przednie.
Sprawdź czy dochodzi prąd do halogenu jeśli nie to patrz czy ze ściany grodziowej w izolacji nie ułamał Ci się kabelek. Jeśli dochodzi napięcie do halogenu to najwyraźniej padła żarówka lub soczewka w zależności jaką masz wersję.marcinGD pisze:Dodam jedna moze istotna rzecz prawe przeciwmgielne z przodu zauwazylem, ze wogole mi sie nie pali. Zwarcie? jak tak to gdzie co i jak?
- Audi Sport
- Forum Audi 80
dokładnie tak jest i to przez przepisy ruchu drogowego, tzn. kiedy używać przednich a kiedy tylnych świateł. Można same przednie a tylne razem z przednimi.Audi Sport pisze:Ja mam identycznie. I to jest normalne spójrz na schemat przeciwmgielnych w tym temacie
U mnie po prostu po jazdach po naszych pięknych drogach wyskoczyła wtyczka. Wsunąłem i po problemie.Audi Sport pisze:Życzę Ci aby to była tylko odpięta wtyczka lub walnięta żarówka
Pzdr