[B4 1Z ] Pomiar poboru prądu w czasie spoczynku
- hackthemilk
- Forum Audi 80
- hackthemilk
- Forum Audi 80
- hackthemilk
- Forum Audi 80
aha rozumiem - wynika z tego ze przekładam do Do poboru prądu czerwony kabel do (20A) a na ładowanie przekładam do V/Hz. a czarny zostaje cały czas w COM - dobrze zrozumiałem?spiczi pisze:Do poboru prądu dajesz kable do pierwszej od lewej (20A) i do COM. A ładowanie do V/Hz i COM.
Masz taki sam czy podobny? Sprawdź czy na Twoim też pisze 20A. Może być mniej, ale minimum to 5A bo przy pomiarze może spalić miernik.
mam taki sam 20A
dobrze zrozumialeś. <ok> Pobór prądu jak mierzysz to musisz chwile poczekać. Bo pierwsze wyniki bedą duże, bo komp startuje, alram, centralny. Prawidłowy wynik będzie po około 0,5-1min od rozpoczęcia pomiaru . Dodatkowo wyłacz wszystkie odbiorniki prądu zanim ściągniesz kleme, bo każdy odbiorni będzie powodował pobór. Zamknij tez drzwi, żeby się lampka nie świeciła w środku. Nie wiem jak masz radio zrobione, bo u mnie po ścianieciu klemy i założeniu jest z powrotem samo radio sie uruchamia i oszukuje wynik. Jeśli masz podobnie, to niech ktoś jak ty będziesz mierzył wyłaczy radio.
Nie wiem jak jest z cenatralnym/ alarmem żeby Ci po odłaczeniu alu nie zablokował drzwi.
Z akumulatora odkrecasz kleme minus. Plusa nie ruszasz.
A ładowanie mierzysz na zapalonym aucie.
Nie wiem jak jest z cenatralnym/ alarmem żeby Ci po odłaczeniu alu nie zablokował drzwi.
Z akumulatora odkrecasz kleme minus. Plusa nie ruszasz.
A ładowanie mierzysz na zapalonym aucie.
- hackthemilk
- Forum Audi 80
tak mam podobnie - rozłącze kostke o radia lub wyjmę panel - wtedy sie nie właczy w stan gotowości/czuwania - (kenwood)spiczi pisze:Jeśli masz podobnie, to niech ktoś jak ty będziesz mierzył wyłaczy radio.
dzięki za rade/info "spiczi" już drugi raz mi pomogłeś - zapamiętam to !
jeszcze raz dziexx <ok> :mrgreen:
NMZC. TYlko sprawdź dokładnie na co ustawić pokręło jak będziesz pobór prądu mierzył, bo z obrazka kiepsko widać. Wydaje mi się że na to 20A co jest po lewej stronie miernika( nie na godzine 6tej tylko raz w lewo) nie wiem jak wytłumaczyć
normalnie na noc nie ściagasz panela chyba, więc pobór bez panela i z panelem moze dac różne wyniki. Najlepiej będzie jak ktos w czase pomiaru wyłaczy przyciskiem radio.hackthemilk pisze:
tak mam podobnie - rozłącze kostke o radia lub wyjmę panel - wtedy sie nie właczy w stan gotowości/czuwania - (kenwood)
- hackthemilk
- Forum Audi 80
- hackthemilk
- Forum Audi 80
wiesz ja zimne wieczory (i mrozy) wyciągam panel - bo raz miałem taką historię ze podczas zimy (spory mróż) radio się samo włączyło w środku nocy a było nastawione na prawie full - wzmak i tuba dawały aż mi prawie aku padł (wiele nie trzeba) :lol: :mrgreen:spiczi pisze:normalnie na noc nie ściagasz panela chyba
ale to raz się zdarzyło teraz jestem przezorny
[ Dodano: 2009-10-24, 01:25 ]
spiczi pisze:A do pomiaru ładowania ustawiasz na godzine 3-cią ( 20V stałe).
Tylko nie pomyl ustawień pokretła i miejsca włożenia wtyczek ,bo miernik s...k trafi
dzięki niema problem - będę pamiętał a jak coś zapytam pozdrowionka <ok>