Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 q 2.0 3A + lpg] dziwne zachowanie na benzynie

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
basu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3 q 2.0 3A + lpg] dziwne zachowanie na benzynie

Post autor: basu » 30 paź 2009, 22:52

ostatnio ( z 2-3 dni ) moja niunia zaczęła się dziwnie zachowywać na benzynie: niskie obroty sa ok - nie falują, ok. 900rpm na postoju. problem zaczyna się kiedy chce dodać gazu - wciskam pedał a samochód nie reaguje - jakbym nic nie robił. Dopiero przy wciśnięciu "w podłogę" podnoszą się raptownie (tak jak zawsze przy wciśnięciu gazu w podłogę na luzie). nie dzieje się to cały czas, tylko czasem chodzi normalnie a czasem odstawia takie szopki. Ma ktoś jakiś pomysł na zdiagnozowanie tego problemu??

Na LPG tez mam pewien drobny problem, ale to już od dłuższego czasu: kiedy wciskam delikatnie gaz (można powiedzieć ze go tylko "dotykam" to obroty spadają zamiast rosnąć, do tego stopnia, ze silnik po dłuższej chwili w takiej pozycji gazu szarpie i gaśnie. wystarczy jednak wcisnąć go odrobinkę mocniej (tak że obrotek wskoczy na około 1100rpm) i już jest wszystko ok. wie ktoś może co to jest tego przyczyną?

Awatar użytkownika
hatorihanzo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hatorihanzo » 30 paź 2009, 23:07

Kolego zacznij od sprawdzenia przewodów wysokiego napięcia, świec itd.

Awatar użytkownika
basu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: basu » 03 lis 2009, 23:12

takie rzeczy jak świece, kopułka, palec sprawdzam przynajmniej raz w miesiącu - tym razem tez zerknąłem i przeczyściłem wszystko zapobiegawczo zanim jeszcze napisałem na forum. Ten drugi problem mam od dość dawna (w sumie się tak zastanawiam czy nie od zmiany paska rozrządu). Na benzynie zaczął sam z siebie działać i jak na razie już nie ma tych objawów... Tylko zastanawia mnie nadal co mogło być tego przyczyną...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl