Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 q 2.0 3A + lpg] dziwne zachowanie na benzynie

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
basu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3 q 2.0 3A + lpg] dziwne zachowanie na benzynie

Post autor: basu » 30 paź 2009, 22:52

ostatnio ( z 2-3 dni ) moja niunia zaczęła się dziwnie zachowywać na benzynie: niskie obroty sa ok - nie falują, ok. 900rpm na postoju. problem zaczyna się kiedy chce dodać gazu - wciskam pedał a samochód nie reaguje - jakbym nic nie robił. Dopiero przy wciśnięciu "w podłogę" podnoszą się raptownie (tak jak zawsze przy wciśnięciu gazu w podłogę na luzie). nie dzieje się to cały czas, tylko czasem chodzi normalnie a czasem odstawia takie szopki. Ma ktoś jakiś pomysł na zdiagnozowanie tego problemu??

Na LPG tez mam pewien drobny problem, ale to już od dłuższego czasu: kiedy wciskam delikatnie gaz (można powiedzieć ze go tylko "dotykam" to obroty spadają zamiast rosnąć, do tego stopnia, ze silnik po dłuższej chwili w takiej pozycji gazu szarpie i gaśnie. wystarczy jednak wcisnąć go odrobinkę mocniej (tak że obrotek wskoczy na około 1100rpm) i już jest wszystko ok. wie ktoś może co to jest tego przyczyną?

Awatar użytkownika
hatorihanzo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hatorihanzo » 30 paź 2009, 23:07

Kolego zacznij od sprawdzenia przewodów wysokiego napięcia, świec itd.

Awatar użytkownika
basu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: basu » 03 lis 2009, 23:12

takie rzeczy jak świece, kopułka, palec sprawdzam przynajmniej raz w miesiącu - tym razem tez zerknąłem i przeczyściłem wszystko zapobiegawczo zanim jeszcze napisałem na forum. Ten drugi problem mam od dość dawna (w sumie się tak zastanawiam czy nie od zmiany paska rozrządu). Na benzynie zaczął sam z siebie działać i jak na razie już nie ma tych objawów... Tylko zastanawia mnie nadal co mogło być tego przyczyną...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl