Panowie rozszczelniła mi się pompa a powodem rozszczelnienia był zatkany zaworek przelewowy. Więc go wyczyściłem ustami nie dam rady go otworzyć ale sprężarka sobie radzi więc chyba jest teraz sprawny (przy jakim ciśnieniu się on otwiera :?: )
Zobaczyłem ze ropka leje mi się z nastawnika i z dekielka nastawnika szybko zamówiłem ori uszczelki wymieniłem no i jest lepiej ale dalej mi się sączy pod pompą i rano jest zapowietrzony układ. Dopatrzyłem się że sączy się miedzy pompą a tym "deklem" co są przykręcone rurki od wtrysków (nie wiem jak to się fachowo nazywa)
I teraz pytanie jaki jest ori numer tej uszczelki i czy sam sobie z tym poradzę i czy muszę wykręcać pompę bo tak popatrzałem jakbym odkręcił króciec od głowicy płynu chłodniczego to może by się udało bez wyciągania.
POMOCY :!: bo szkoda rozrusznika o nerwach rano nie wspomnę <buu>
[B4 1.9 TDI] Cieknąca pompa wtryskowa
pewnie chodzi ci o glowiczke a na niej jest oring ktory powienien byc w zestawie uszczelek do pompy ve37, bez wyciagania pompy nie wymienisz tego oringu bo jak odkrecisz to wyleca sprezny i rolki po ktorych obraca sie tarcza skokowa( fala )DYZIO pisze:Dopatrzyłem się że sączy się miedzy pompą a tym "deklem" co są przykręcone rurki od wtrysków (nie wiem jak to się fachowo nazywa)
w tym przypadku nie będzie tanio i trzeba demontować pompę , a ty pewnie dekiel , nastawnik lub inne nie wymagająca absorbowania czasublawacik pisze:hej ja miałem problem z cieknącą pompą pojechałem do pompiarza i mi usuną wycieki za 40 zł u zwykłego mechaniora chciał 200zł. Myślę że twój wyciek tez nie będzie drogi w naprawie ja mieszkam na pomorzu jeśli chcesz mogę dać ci namiary albo się gościa przy okazji zapytam ile to będzie kosztowało