Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 TDI] Cieknąca pompa wtryskowa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DYZIO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 TDI] Cieknąca pompa wtryskowa

Post autor: DYZIO » 11 lis 2009, 08:55

Panowie rozszczelniła mi się pompa a powodem rozszczelnienia był zatkany zaworek przelewowy. Więc go wyczyściłem ustami nie dam rady go otworzyć ale sprężarka sobie radzi więc chyba jest teraz sprawny (przy jakim ciśnieniu się on otwiera :?: )

Zobaczyłem ze ropka leje mi się z nastawnika i z dekielka nastawnika szybko zamówiłem ori uszczelki wymieniłem no i jest lepiej ale dalej mi się sączy pod pompą i rano jest zapowietrzony układ. Dopatrzyłem się że sączy się miedzy pompą a tym "deklem" co są przykręcone rurki od wtrysków (nie wiem jak to się fachowo nazywa)

I teraz pytanie jaki jest ori numer tej uszczelki i czy sam sobie z tym poradzę i czy muszę wykręcać pompę bo tak popatrzałem jakbym odkręcił króciec od głowicy płynu chłodniczego to może by się udało bez wyciągania.

POMOCY :!: bo szkoda rozrusznika o nerwach rano nie wspomnę <buu>

karol121
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karol121 » 11 lis 2009, 11:00

DYZIO pisze:Dopatrzyłem się że sączy się miedzy pompą a tym "deklem" co są przykręcone rurki od wtrysków (nie wiem jak to się fachowo nazywa)
pewnie chodzi ci o glowiczke a na niej jest oring ktory powienien byc w zestawie uszczelek do pompy ve37, bez wyciagania pompy nie wymienisz tego oringu bo jak odkrecisz to wyleca sprezny i rolki po ktorych obraca sie tarcza skokowa( fala )

Awatar użytkownika
blawacik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: blawacik » 11 lis 2009, 18:11

hej ja miałem problem z cieknącą pompą pojechałem do pompiarza i mi usuną wycieki za 40 zł u zwykłego mechaniora chciał 200zł. Myślę że twój wyciek tez nie będzie drogi w naprawie ja mieszkam na pomorzu jeśli chcesz mogę dać ci namiary albo się gościa przy okazji zapytam ile to będzie kosztowało

Awatar użytkownika
Vision
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Vision » 11 lis 2009, 18:21

blawacik pisze:hej ja miałem problem z cieknącą pompą pojechałem do pompiarza i mi usuną wycieki za 40 zł u zwykłego mechaniora chciał 200zł. Myślę że twój wyciek tez nie będzie drogi w naprawie ja mieszkam na pomorzu jeśli chcesz mogę dać ci namiary albo się gościa przy okazji zapytam ile to będzie kosztowało
w tym przypadku nie będzie tanio i trzeba demontować pompę , a ty pewnie dekiel , nastawnik lub inne nie wymagająca absorbowania czasu ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl