[Coupe 2.3 NG] Krzywo siedzi tył samochodu
Wymieniałeś zawieszenie z tylu...? amorki albo sprezyny na nizsze...?
Czy tak sie stało z dnia na dzien?
Tu jest moj temat -> https://audi80.pl/coupe-b3-ngnierown ... t30699.htm
Ale ja to miałem dopiero po wsadzeniu nizszych sprezyn i amorów. Wina tzw. drążka Panharda...przy obniżaniu auta wypycha on jedno koło i takie cuda się dzieją.
Czy tak sie stało z dnia na dzien?
Tu jest moj temat -> https://audi80.pl/coupe-b3-ngnierown ... t30699.htm
Ale ja to miałem dopiero po wsadzeniu nizszych sprezyn i amorów. Wina tzw. drążka Panharda...przy obniżaniu auta wypycha on jedno koło i takie cuda się dzieją.
hehe, coś wam powiem ciekawego, nie mogę do tej pory w to uwierzyć.
ojciec założył zimówki, co prawda 205/60 R15, ale są z października 2008 więc szkoda wyrzucać:D
wszystko się teraz wyrównało, albo koleś coś przestawiał przy zmianie opon, ale nic mi o tym nie wiadomo. koło już nie jest "wsunięte" zresztą samochodzik na profilu 60 o wiele ładniej wygląda. nawet na stalówkach:D
zniknęło także bicie w kierownicy,
nic innego mi nie zostaje jak kupienie nowych opon letnich:)
a co do tyłu to jakieś czary Panowie... nie wiem o co chodzi.
ojciec założył zimówki, co prawda 205/60 R15, ale są z października 2008 więc szkoda wyrzucać:D
wszystko się teraz wyrównało, albo koleś coś przestawiał przy zmianie opon, ale nic mi o tym nie wiadomo. koło już nie jest "wsunięte" zresztą samochodzik na profilu 60 o wiele ładniej wygląda. nawet na stalówkach:D
zniknęło także bicie w kierownicy,
nic innego mi nie zostaje jak kupienie nowych opon letnich:)
a co do tyłu to jakieś czary Panowie... nie wiem o co chodzi.
Re: [Coupe 2.3 NG] Krzywo siedzi tył samochodu
Sprawdziłeś czy nie pękła Ci sprężyna?michal__ pisze:Witam, ostatnio zauważyłem że moje auto krzywo siedzi z tyłu czyli jest delikatnie pochylone w jedną stronę. Kolega stwierdził, że stoi na nierównym gruncie, ale gdy wjechalem do garazu zmierzyłem odleglosc od opony do blotnika i jest różnica jakichś 2-3 centymetrów. Jaka może byc przyczyna? Dodam jeszcze ze jakis czas temu mój głupi brat podkradł mi samochód i przy wyjezdzie z ronda uderzył tym kołem na którym własnie nizej siedzi w krawęznik tak że musialem spawac alufelge. Moze miec to z tym tez cos wspolnego?
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Są dwie możliwości:
- jedna tulejka jest... po prostu nie ma jej a druga jest ok
- jedna ze sprężyn uległa zniszczeniu - pękła bądź siadła
Drążek Panharda nie gra tutaj roli tak samo jak amortyzatory które pełnia jedynie rolę tłumienia a nie podtrzymują auta - za to właśnie jest odpowiedzialna sprężyna.
- jedna tulejka jest... po prostu nie ma jej a druga jest ok
- jedna ze sprężyn uległa zniszczeniu - pękła bądź siadła
Drążek Panharda nie gra tutaj roli tak samo jak amortyzatory które pełnia jedynie rolę tłumienia a nie podtrzymują auta - za to właśnie jest odpowiedzialna sprężyna.