Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[audi 80 b3 1.8 RU LPG] problem z gaźnikiem Keihin

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
piekarelk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: piekarelk » 11 lis 2009, 18:04

W sumie ja wymienialem rozrzad,ale przed wymiana byl ten sam problem na benzynie,sprawdzalem zaplon na przyrzadzie i wskazywal poprawne ustawienie,czekam na odp kolegi Bartiss co bylo jak zdjal mikser czy cos sie zmienilo?!A i przy okazji widze ze kolega ma taki sam silniczek jak w mojej NE czyli gazniczek(keihin).pozdr

Awatar użytkownika
Bartiss
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bartiss » 11 lis 2009, 21:43

piekarelk pisze:W sumie ja wymienialem rozrzad,ale przed wymiana byl ten sam problem na benzynie,sprawdzalem zaplon na przyrzadzie i wskazywal poprawne ustawienie,czekam na odp kolegi Bartiss co bylo jak zdjal mikser czy cos sie zmienilo?!A i przy okazji widze ze kolega ma taki sam silniczek jak w mojej NE czyli gazniczek(keihin).pozdr
Niestety kolego dzisiaj pogoda mi nie pozwoliła na zdjęcie mikserka bo strasznie w stolicy padało cały dzień. Ale jutro na pewno wieczorkiem będę w domu i w garażu to sprawdzę i w piątek maksymalnie dam odpowiedź co z tym mikserkiem. :->

[ Dodano: 2009-11-13, 10:24 ]
marcin2618 pisze:wszystko bylo winą cofnietego ustawienia zaplonu kost naprawy minimalny a auto smiga jak nowe pali laka itd itp

U mnie to nie wypali bo w tamtym roku przerzucałem silnik i zapłon mam ustawiony dobrze bo jeszcze poprawiałem :roll:

PS.sprawdzcie tylko podstawy gaznikow :-P

czemu mamy sie dokładniej w podstawie przyjrzeć?

:?: 8-)

marcin2618
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marcin2618 » 13 lis 2009, 15:07

Bartiss pisze:czemu mamy sie dokładniej w podstawie przyjrzeć?

Czesc

Dlatego ze , tam jest podztawka l alu s oringiem uszczelniajacym orginalne byly wytrzymale ale te dostepne na rynku tak dobre nie soa i jak sie guma zlassuje to powietrze lewe lapie

Awatar użytkownika
Bartiss
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bartiss » 13 lis 2009, 22:49

marcin2618 pisze:
Bartiss pisze:czemu mamy sie dokładniej w podstawie przyjrzeć?

Czesc

Dlatego ze , tam jest podztawka l alu s oringiem uszczelniajacym orginalne byly wytrzymale ale te dostepne na rynku tak dobre nie soa i jak sie guma zlassuje to powietrze lewe lapie

aaa o to kolego chodzi, to akurat kontroluję co jakiś czas, bo już dwa razy mi poleciała tak guma w ciągu 5 lat :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl