[all 1.6 td] Jakie to popychacze, mechaniczne czy hydro?
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
[all 1.6 td] Jakie to popychacze, mechaniczne czy hydro?
Mam mały zgryz, który trudno jednoznacznie określić. A mianowicie jakie ja mam popychacze? Mechaniczne czy hydro?
Moje popychacze z bliska:
Proszę się przyjrzeć temu najbardziej na prawo wysuniętemu. Najlepiej widać płytkę, którą da się obracać.
A teraz screeny z etki:
Golf SB:
Audi 80 SB:
Opis tajemniczej podkładki:
Numery na głowicy wskazują, że mam głowicę pod hydro: 068 103 373D, do tego jeszcze jakieś 81 WWO.
Oraz datagramy, które jeszcze nie rozgryzłem
Moje popychacze z bliska:
Proszę się przyjrzeć temu najbardziej na prawo wysuniętemu. Najlepiej widać płytkę, którą da się obracać.
A teraz screeny z etki:
Golf SB:
Audi 80 SB:
Opis tajemniczej podkładki:
Numery na głowicy wskazują, że mam głowicę pod hydro: 068 103 373D, do tego jeszcze jakieś 81 WWO.
Oraz datagramy, które jeszcze nie rozgryzłem
- trepek
- Forum Audi 80
Ogólnie to tak:
We wtorek wieczorem zajrzałem do klawiatury, bo dochodziło takie stukanie jakby metalowa kulka się obijała. Zaglądam, szukam ale nic nie znalazłem. Porobiłem zdjęcia, pokazałem je koledze Visionowi ( ) i mi mówi, że mam mam mechaniczne popychacze. Wprawiło mnie to w zdumienie bo jak wiadomo, mechaniczne są już niestosowane od 1986r. Zacząłem wertować etkę itp. Wygląda, że głowica pod hydro a uszczelniacze przerobione na "płytkowe". A czemu? Można jedynie przypuszczać, że coś uległo uszkodzeniu i zostały takie założone.
Tyle wprowadzenia.
Potrzebuję wymienić uszczelniacze zaworowe oraz dojść do tego, co się tak może obijać? Może jakaś płytka? Przy okazji wymiany uszczelniaczy od razu chce wyregulować popychacze, może stukanie ustanie, jak myślisz januszbin?
We wtorek wieczorem zajrzałem do klawiatury, bo dochodziło takie stukanie jakby metalowa kulka się obijała. Zaglądam, szukam ale nic nie znalazłem. Porobiłem zdjęcia, pokazałem je koledze Visionowi ( ) i mi mówi, że mam mam mechaniczne popychacze. Wprawiło mnie to w zdumienie bo jak wiadomo, mechaniczne są już niestosowane od 1986r. Zacząłem wertować etkę itp. Wygląda, że głowica pod hydro a uszczelniacze przerobione na "płytkowe". A czemu? Można jedynie przypuszczać, że coś uległo uszkodzeniu i zostały takie założone.
Tyle wprowadzenia.
Potrzebuję wymienić uszczelniacze zaworowe oraz dojść do tego, co się tak może obijać? Może jakaś płytka? Przy okazji wymiany uszczelniaczy od razu chce wyregulować popychacze, może stukanie ustanie, jak myślisz januszbin?
- trepek
- Forum Audi 80
Jak przykładałem ucho to stuki były najbardziej słyszane tuż pod pokrywą klawiatury, jak jakby nawet coś się o nią obijało, okolice 1-2 cylindra licząc od kabiny pasażerskiej (może trochę bliżej kabiny nawet, nie wiem, już na tej wysokości zaczęło mi tak piszczeć w uchu, że nie posunąłem dalej głowy).
A co sądzicie o tym? Może to wałek przyciera?
A co sądzicie o tym? Może to wałek przyciera?