[B4 ABT] Strumienica
wieksza czesc szuka i montuje strumiennice chyba ze wzgledu na koszta.Co daje strumiennica chyba nic po za glosniejszym dzwiekiem ja osobiscie kata mialem ori ale z racji tej ze mocowanie i reszta sie sypala ze starosci nie bylo sensu lepic zakupilem kata bosal zaplacilem 300 zł i jestem zadowolony jezdze na nim rok czasu kolega jak chce kupic z allegro czego nie polecam bo nie wiemy jak to jest zrobione lepiej przejechac sie nawet te kilka km lub wiecej ja kkupisz bedziesz to widzial osobiscie.
Ja bym polecil jezeli poisadasz stray ori katalizator rozciac i wywalic srodek wstawic rurke przelotowąi ladnie zaspawac jezeli juz chcesz sie bawic w to
Ja bym polecil jezeli poisadasz stray ori katalizator rozciac i wywalic srodek wstawic rurke przelotowąi ladnie zaspawac jezeli juz chcesz sie bawic w to
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
1.Taka strumienica niewiele się różni od tłumika przelotowego.
2.W niczym nie zaszkodzi silnikowi
3.Mogą się poprawić osiągi jeżeli zastąpi przytkanego kata(którego warto sprzedać,są firmy które skupują kat-y i odzyskują z nich metale szlachetne)
4.Decydując się na strumienice trzeba ją dobrać tak aby zarówno wlot jak i wylot nie były węższe od średnicy wydechu.
5.Liczy się tylko jakość(grubość blach,spawy,felce)jak przerdzewieje po roku to będzie szkoda...
https://audi80.pl/audi-90-quattro-ti ... htm#373901 tu macie temat o aucie Grzegorza,Lechu zbudował mu wydech od podstaw do silnika 7A.Wydech jest profi i kosztował kupę siana.
Kto jak kto ale Leszek Koraszewski raczej ma pojęcie co należy wpakować w wydech(zwróćcie uwagę że to nie jest strumienica za 50zł...)
Poza tym zbudował sporo aut do sportu które odnosiły sukcesy.Czego nie można powiedzieć o Panach z "Auto świata" i im podobnym
2.W niczym nie zaszkodzi silnikowi
3.Mogą się poprawić osiągi jeżeli zastąpi przytkanego kata(którego warto sprzedać,są firmy które skupują kat-y i odzyskują z nich metale szlachetne)
4.Decydując się na strumienice trzeba ją dobrać tak aby zarówno wlot jak i wylot nie były węższe od średnicy wydechu.
5.Liczy się tylko jakość(grubość blach,spawy,felce)jak przerdzewieje po roku to będzie szkoda...
https://audi80.pl/audi-90-quattro-ti ... htm#373901 tu macie temat o aucie Grzegorza,Lechu zbudował mu wydech od podstaw do silnika 7A.Wydech jest profi i kosztował kupę siana.
Kto jak kto ale Leszek Koraszewski raczej ma pojęcie co należy wpakować w wydech(zwróćcie uwagę że to nie jest strumienica za 50zł...)
Poza tym zbudował sporo aut do sportu które odnosiły sukcesy.Czego nie można powiedzieć o Panach z "Auto świata" i im podobnym
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Policzony wydech... Otóż to nie jest tak że wkładamy 2 tłumniki, kąta i mamy gotowy wydech. Aby zbudować konkretnie dopasowany układ wydechowy wszystko musi być dokładnie policzone. Średnicę rur, umiejscowienie tłumników, ich objętość itp itp. Generalnie wszystko to nie bierze się z kosmosu tylko z dokładnych wyliczeń.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
raczej Żelalabek pisze:do kolegi Żelu'a.
Nie znam tego pana, El-tec napewno wylicza, myślisz że dlaczego tam wydech kosztuje od 2000 w górę ? Oczywiście bez kolektora. Każdy wydech jest indywidualnie dobrany do konkretnego samochodu. To się nazywa wydech "policzony", bądź po prostu "dobrany pod konkretny samochód". Wejdź, poczytaj http://www.el-tec.pl/ nie jest to żadna reklama, każdy chyba wie, że to jedna z najlepszych polskich firm, której reklamować nie trzeba <ok>
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Nie przesadzajcie z tym liczeniem...nikt nie stosuje żadnych kosmicznych wzorów tylko korzysta z doświadczenia swojego bądz innych."Policzony" znaczy że był na hamowni w 2-3 konfiguracjach i podzespoły przed poskładaniem i sprawdzeniem na hamowni nie były brane "na pałe".Jakaś tam optymalizacja zawsze jest robiona ale nikt niczego dokładnie nie wylicza.A że coś tam jest w reklamie czy na stronie...marketing.
Wydech generalnie zakłada się spawarą a nie kalkulatorem
Ja tam jakimś wyznawcą Korasia nie jestem ale tak szczerze rzecz ujmując to gdzie tam el-tecowi do Lecha.
Wydech generalnie zakłada się spawarą a nie kalkulatorem
Ja tam jakimś wyznawcą Korasia nie jestem ale tak szczerze rzecz ujmując to gdzie tam el-tecowi do Lecha.