[b4 1Z bosch] Co lepsze chip czy wtryski
- bieniek1984
- Forum Audi 80
[b4 1Z bosch] Co lepsze chip czy wtryski
Witam koledzy mam pytanie co waszym zdaniem lepiej najpier zrobić zmienić wtryski czy softa ?? Bo już sam nie wiem. Jak ktoś ma pojęcie to niech napisze jakie są wady i zalety jednego bądź drugiego rozwiązania.
P.S. wiem że najlepiej to i to (wtryski + chip)
P.S. wiem że najlepiej to i to (wtryski + chip)
-
- Forum Audi 80
Kolego na pytanie sam sobie odpowiedziałeś Niedawno wymieniłem wtryski na te z silnika afn (110) KM, i stwierdzam same plusy :mrgreen: Traktorek chodzi bardziej "miękko" a do tego poprawiła sie dynamika. Wcześniej nie dawałem rady kolegi tdi z przepływką Pierburga, a teraz na odcinku kilometra wyprzedzam go na długość samochodu
Nie jest to dużo ale zawsze coś <ok>
Jeśli masz zamiar podnieść moc auta wymień najpierw wtryski a potem softa, jedno strojenie a i wyniki bardziej zadowalające;)) Sama wymiana wtryskiwaczy nie daje tak dużej różnicy jak chip :lol:
Nie jest to dużo ale zawsze coś <ok>
Jeśli masz zamiar podnieść moc auta wymień najpierw wtryski a potem softa, jedno strojenie a i wyniki bardziej zadowalające;)) Sama wymiana wtryskiwaczy nie daje tak dużej różnicy jak chip :lol:
ta, ale na ori wtryskach po chipie nie spodziewaj sie wiecej jak 115ps[wersja optymistyczna]...ale chip+ zdrowe afn'owe rozpylacze pozwola na osiagniecie ladnego momentu i mocy Jesli nie masz kaski zeby to polaczyc, to mi sie wydaje ze lepszym rozwiazaniem byloby kupienie najpierw wtryskow[najlepiej nowek].
- bieniek1984
- Forum Audi 80
- tokarka606
- Forum Audi 80
Ale to jest naprawdę zauważalny przyrost,kwestia tylko tego w jakiej formie są ori wtryski,żeby nie trzeba było ich za jakiś czas i tak wymienić.Po samej zmianie wtrysków nie odczujesz dużo bo soft wszystkim i tak steruje.mrozoo pisze:ta, ale na ori wtryskach po chipie nie spodziewaj sie wiecej jak 115ps
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Proszę bardzo ale tanio nie jest http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=332478 Kolega Kostrz z forum zrobi ci nowe mapki w sterowniku za kilka razy mniejszą kasę wiem bo robiłem u niego i polecam .Jak masz dobre wtryski na pewno poczujesz róznicę ,moja "fruwa " po tym zabiegu :mrgreen:Łukasz pisze:interesuje mnie ile może kosztować wymiana końcówek wtrysków...?
wtryski regeneruje również marcin, robi wtryski dla kilku klubów i ma chyba teraz jakieś promocje http://www.racingforum.pl/lofiversion/i ... 73003.html , można również kupić używki tylko trzeba je sprawdzić przed montażem by nie zamontować złomu.
powiem tak jak mamy sprawne oryginalne wtryski to wystarczy zrobienie chip-sa efekt odczuwalny lub wymiana wtrysków na wydajniejsze i chip-s jeszcze lepszy efekt ,chyba że wtryski już podupadają to wtedy trzeba je wymienić lub zregenerować po samych wtryskach jeśli zmienimy z oryginałów na np te od afn i zrobimy małe korekty w adaptacjach dawki to efekt również będzie odczuwalny choć mniejszy niż chip-s na oryginalnych wtryskach.
powiem tak jak mamy sprawne oryginalne wtryski to wystarczy zrobienie chip-sa efekt odczuwalny lub wymiana wtrysków na wydajniejsze i chip-s jeszcze lepszy efekt ,chyba że wtryski już podupadają to wtedy trzeba je wymienić lub zregenerować po samych wtryskach jeśli zmienimy z oryginałów na np te od afn i zrobimy małe korekty w adaptacjach dawki to efekt również będzie odczuwalny choć mniejszy niż chip-s na oryginalnych wtryskach.