Witam, mam problem ze światłem wstecznym raz działa raz nie. Kupiłem czujnik światła wstecznego no i chce go wymienić ale nie wiem gdzie się znajduje. Napiszcie proszę gdzie jest i jak go tam wmontować.
Dzięki
[1.9 TDI 1Z] Gdzie jest czujnik światła wstecznego?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Okręć półkę nad nogami kierowcy (4 śrubki), ujrzysz stelaż do którego są przykręcone pedały w nim są czujniki do światła hamulcowego i sprzęgła.
Edit
Ups, jeszcze się dobrze nie obudziłem i pomylił mi się czujnik wstecznego z czujnikiem świateł hamulcowych. [/b]
Edit
Ups, jeszcze się dobrze nie obudziłem i pomylił mi się czujnik wstecznego z czujnikiem świateł hamulcowych. [/b]
Ostatnio zmieniony 19 lis 2009, 11:04 przez Audi 80 Polska, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Zdecydowanie będzie to wiązka, u mnie właśnie tak było. Włącz wsteczne światła i zobacz czy dochodzi prąd do ostatniej kostki przed klapą bagażnika (w sedanie przy lewej tylnej lampie). Jeśli prąd jest to ruszaj wiązką, która idzie do tylnej klapy. Jeśli prądu nie ma to wyjmij akumulator i pod nim masz czujnik na wierzchu. Odepnij kostkę i sprawdź czy po zapięciu wstecznego jest przejście, jeśli nie czujnik do wymiany, jeśli tak to sprawdź obwód w stronę tylnych lamp.