Witam
Mam male pytanie czy zderzak od B4 Bedzie mi pasowal do B3??
na zdjeciu przedstawiam jaki bym chcial zderzak!!
[B3] Zderzak od B4
[B3] Zderzak od B4
Ostatnio zmieniony 22 lis 2009, 08:56 przez odison, łącznie zmieniany 1 raz.
Podejść podejdzie tylko jak to wygląda? Coupe i b4 mają inne błotniki niż b3. różnią się wytłoczeniami, co skutkuje tym że jak założysz taki zderzak do b3 wygląda to średnio.
Dla wizualizacji o co mi chodzi dam dwa zdjęcia z zaznaczonymi problematycznymi miejscami:
Błotnik z b3 i "wąskie" przetłoczenie:
Błotnik z b4 i podobny jest z coupe:
Tu wynik takiego montażu tj szerokie wytłoczenie zderzaka schodzi się z wąskim przetłoczeniem błotnika, efekt według mnie średni:
Wniosek: taka zmiana i owszem jest fajna ale tylko gdy zmienimy też błotniki na takie z b4
Dla wizualizacji o co mi chodzi dam dwa zdjęcia z zaznaczonymi problematycznymi miejscami:
Błotnik z b3 i "wąskie" przetłoczenie:
Błotnik z b4 i podobny jest z coupe:
Tu wynik takiego montażu tj szerokie wytłoczenie zderzaka schodzi się z wąskim przetłoczeniem błotnika, efekt według mnie średni:
Wniosek: taka zmiana i owszem jest fajna ale tylko gdy zmienimy też błotniki na takie z b4
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
podejdzie, trochę pracy ze szlifierką kątową, kilka przeróbek mocowań i da radę. Sam sobie założyłem i nie bylo jakiegoś większego problemu, przynajmniej nie takiego, z czym bym sobie nie poradził.
Ze schodzeniem zderzaka do błotnika, trzeba o 1 cm spiłować wewnęrzną stronę zderzaka , na styku z błotnikiem i wszystko ładnie pasuje. Sztuka zrobić to tak, aby było symetrycznie. Tutaj przydaje się szlifierka kątowa.
Ze schodzeniem zderzaka do błotnika, trzeba o 1 cm spiłować wewnęrzną stronę zderzaka , na styku z błotnikiem i wszystko ładnie pasuje. Sztuka zrobić to tak, aby było symetrycznie. Tutaj przydaje się szlifierka kątowa.