Audi Cabriolet 2.6 V6
Dzisiaj poświęciłem dwie godziny na auto.. zabrałem dwie zimówki na myjnię ręczną.. no i po obmyciu następujący wniosek: bez malowania się nie obejdzie. Będąc na miejscu uznałem, że skoro mam dostęp do akcesoriów Yello Kärcher poświęcę się karoserii. I co.. pucowanie, woskowanie, antypara na szyby, odkurzania oraz "śpraj" pielęgnujący na progi/listwy dookoła auta, które są teraz LamboCzarne Auto stoi w garażu i aż prosi się o zdjęcia..
Jeżeli mam się doszukiwać minusów dnia dzisiejszego to to, że na oponach (zimówkach) są w niektórych miejscach przebarwienia od felgi.
Jeżeli mam się doszukiwać minusów dnia dzisiejszego to to, że na oponach (zimówkach) są w niektórych miejscach przebarwienia od felgi.
Będzie sesja, będzie, tylko kolega od aparatu musi się od obrazić na mnie
Auto zostało dzisiaj zarejestrowane (...). Ubezpieczenie wykupione, miałem nadzieję na wykupienie "P+KR", jednak można je wykupić w przypadku kiedy auto ma góra 10 lat. W takim razie zastanawiam się nad AntyNapadem.. miał ktoś z tym do czynienia? Wysio?
Auto zostało dzisiaj zarejestrowane (...). Ubezpieczenie wykupione, miałem nadzieję na wykupienie "P+KR", jednak można je wykupić w przypadku kiedy auto ma góra 10 lat. W takim razie zastanawiam się nad AntyNapadem.. miał ktoś z tym do czynienia? Wysio?
- siwusek216
- Forum Audi 80
Tu niestety jest problem. Większość ubezpieczalni nie ubezpiecza powyżej 10lat i cabrio z softem fabrycznie, jak cabrio to tylko taki jak 206 cc czy inne z metalowymi dachami. Softa ubezpieczyć możesz (jeśli znajdziesz chętną ubezpieczalnie) jedynie na indywidualna wycenę sporządzaną przez centrale ubezpieczyciela oczywiście kosztuje to więcej i to dość sporo więcej. Ja miałem zamiar płacić AC ale po usłyszeniu ceny bagatela 3600 pln przy 60% zniżce zrezygnowałem.duo pisze:warta ubezpiecza auta powyzej 10 lat idź tam i nie kombinuj
Wczoraj wymieniony został wkład lewego lusterka, który powiększał obraz i posiadał jeszcze przyklejony "martwy punkt". Okazało się, że lusterko było przyklejone na stare, które było popękane. Okazało się także, że audi ma podgrzewane lusterka.. są kable i była mata grzewcza. Podgrzewanie chyba oryginalne, ponieważ dziurki w podkładce na kable wyglądają na fabryczne. Nie sprawdzałem czy prawe też jest podgrzewane.
Dzisiaj w aucie było trochę grzebane, nie wszystko zostało zrobione co było zaplanowane.
- wymiana klocków hamulcowych z tyłu i z przodu,
- smarowanie prowadnic szyb,
- sprawdzenie zawieszenia i układu kierowniczego,
- wymiana linki gazu.
Należy jeszcze:
- wymienić lewą poduszkę pod silnikiem,
- zakupić układ do sterowania szybami (ten z guzikami w drzwiach),
- elektryka dotycząca termostatu, ponieważ termostat działa poprawnie (czujnik też), jednak zegar pokazuje co innego,
- maty w fotelu do wymiany,
- zakup anteny (ma ktoś na sprzedaż?)
Póki co to tyle..
- wymiana linki gazu.
Należy jeszcze:
- elektryka dotycząca termostatu, ponieważ termostat działa poprawnie (czujnik też), jednak zegar pokazuje co innego,
Póki co to tyle..
quick fajne że autku nie brakujequick pisze:Dzisiaj w aucie było trochę grzebane, nie wszystko zostało zrobione co było zaplanowane.
- wymiana linki gazu.
Należy jeszcze:
Póki co to tyle..
co do poduszki dzwoniłem po firmach i ta cena którą Ci powiedzieli w audi jest dobra
Co do reszty podzespołów no problemos pomoże sie
Co do przełącznika szyb to nie wiem czy oni czegoś nie spartolili, ponieważ obecnie jak chcę opuścić szyby to mogę to zrobić tylko za pomocą guzika znajdującego się przy ręcznym.. Ogólnie jestem zadowolony z ich pracy, jednak nie daje mi to spokoju z tymi szybami. Na poniedziałek jestem umówiony na kolejną wizytę, jednak poduszka będzie później robiona w przyszłym tygodniu, ponieważ Audi daje sobie kilka dni na dostarczenie przesyłki.
Mógłbyś popytać ile kosztuje antena, lampa stopu (chyba pisałeś, że 150zł używana a 200zł nowa), maty do foteli oraz progi (czarne plastiki)? Progi do dalsza perspektywa ale zawsze będzie wiadomo co ile kosztuje..
Mógłbyś popytać ile kosztuje antena, lampa stopu (chyba pisałeś, że 150zł używana a 200zł nowa), maty do foteli oraz progi (czarne plastiki)? Progi do dalsza perspektywa ale zawsze będzie wiadomo co ile kosztuje..