Audi Cabrio V6 AAH Bi-Xenon by Rafal102 :)
- zawodnik88
- Forum Audi 80
Parę dni walki i udało się autko zrobione..
Od kupna zrobiłem
Rozebranie układu dolotewego i uszczelnienie. Poprawa wszystkich przewodów podciśnieniowych naprawa górnego dolotu.
Wymiana czujnika spalania stukowego
Wymiana czujnika temperatury który podaje info do kompa.
Wywalenie katalizatora i wstawienie strumienicy.
Na razie to by było wszytsko reszta nie długo..
Od kupna zrobiłem
Rozebranie układu dolotewego i uszczelnienie. Poprawa wszystkich przewodów podciśnieniowych naprawa górnego dolotu.
Wymiana czujnika spalania stukowego
Wymiana czujnika temperatury który podaje info do kompa.
Wywalenie katalizatora i wstawienie strumienicy.
Na razie to by było wszytsko reszta nie długo..
co do osiągów to za tydzień albo dwa po wizycie na hamowni. Do hamowani mam parę kilometrów także jak tylko będę miał jakiś spokojny dzień to się wybiorę.
No ale, że jeszcze było trochę do zrobienia przy autku to sobie wieczorkiem podłubałem..
Wstawiłem nowy sprzęt grający Alpine CDA 9812RB
No i męczyło mnie siedzenie kierowcy a dokładnie kubełek był lekko uszkodzony to znaczy, że lewa strona siedzenia zaczynała się przecierać, i rozebrałem całe siedzenie i odbudowałem lewy bok..
Tu koledzy małe foto z czyszczenia skóry i działania środka który nabyłem.
Panowie Zakupiłem środek który znalazłem na allegro.
Muszę przyznać, że środek jest dobry. Postanowiłem zrobić małe doświadczenie:
Skóra przed czyszczeniem:
W trakcie:
No i efekt końcowy
Skóra nie jest nowa także cudów nie można się spodziewać, ale z efektu jestem zadowolony. Mogę polecić ten środek.
Następnie Naprawa przedniego fotela
Efekt super. Jestem zadowolony i w końcu bezpiecznie mogę wsiadać i wysiadać i wiem, że skóra się już nie przetnie..
No i walka z silnikiem wywalenie kata i wstawienie strumienicy..
Reszta modyfikacji niebawem...
No ale, że jeszcze było trochę do zrobienia przy autku to sobie wieczorkiem podłubałem..
Wstawiłem nowy sprzęt grający Alpine CDA 9812RB
No i męczyło mnie siedzenie kierowcy a dokładnie kubełek był lekko uszkodzony to znaczy, że lewa strona siedzenia zaczynała się przecierać, i rozebrałem całe siedzenie i odbudowałem lewy bok..
Tu koledzy małe foto z czyszczenia skóry i działania środka który nabyłem.
Panowie Zakupiłem środek który znalazłem na allegro.
Muszę przyznać, że środek jest dobry. Postanowiłem zrobić małe doświadczenie:
Skóra przed czyszczeniem:
W trakcie:
No i efekt końcowy
Skóra nie jest nowa także cudów nie można się spodziewać, ale z efektu jestem zadowolony. Mogę polecić ten środek.
Następnie Naprawa przedniego fotela
Efekt super. Jestem zadowolony i w końcu bezpiecznie mogę wsiadać i wysiadać i wiem, że skóra się już nie przetnie..
No i walka z silnikiem wywalenie kata i wstawienie strumienicy..
Reszta modyfikacji niebawem...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- taxidriver
- Forum Audi 80
Gratuluję zakupu! Cabrio 2.8 to brzmi dumnie
Co do silnika, to moja sis kupiła sobie Volvo C70 2.0T 225KM, a na hamowni wyszło jej 163KM ;/ czyli tyle co wersja słabsza. Załamała się, ale w miesiąc zrobiła dolot, odłączyła instalację gazową, wymieniła filtry i oleje i na tej samej hamowni wyszło jej ponad fabrykę - bo aż 233KM! myślę, że u Ciebie będzie podobnie. Powodzenia!
Może jakiś filmik nagrasz z brzmieniem ze strumienicą? Bo ja przed latem wywalę kata, ale myślałem bardziej nad tłumikiem przelotowym.
Co do silnika, to moja sis kupiła sobie Volvo C70 2.0T 225KM, a na hamowni wyszło jej 163KM ;/ czyli tyle co wersja słabsza. Załamała się, ale w miesiąc zrobiła dolot, odłączyła instalację gazową, wymieniła filtry i oleje i na tej samej hamowni wyszło jej ponad fabrykę - bo aż 233KM! myślę, że u Ciebie będzie podobnie. Powodzenia!
Może jakiś filmik nagrasz z brzmieniem ze strumienicą? Bo ja przed latem wywalę kata, ale myślałem bardziej nad tłumikiem przelotowym.